ÈXIT JURÍDIC: EL TSJC CONDEMNA A INTERIOR

Esteu aquí

A REPETIR LA PROVA DE CONDUCCIÓ EN CONCURS DE TRÀNSIT

 

COMUNICAT (PDF)

 

EL TSJC CONDEMNA A INTERIOR A REPETIR LA PROVA DE CONDUCCIÓ EN CONCURS DE TRÀNSIT:

LA COMISSIÓ DE VALORACIÓ EL VA DECLARAR “NO APTE” SENSE QUE HI FOS PRESENT CAP MEMBRE.

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs d'apel·lació interposat pels serveis jurídics d'USPAC en relació a una prova de conducció d'un company que optava al concurs oposició per l’especialitat de trànsit de 2014. Concretament, i segons marca les bases i el reglament, en el moment de dur a terme l'examen cal que hi hagi, almenys, un membre de la Comissió de Valoració. Aquest representant, però, no hi va assistir tal i com ha pogut constatar la secció quarta de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC, que ara obliga a convocar novament aquesta prova que forma part d'una fase del concurs.

 

La decisió de l'Alt Tribunal català arriba després que el Jutjat Contenciós-Administratiu  de Tarragona desestimés la demanda el 28 de novembre de 2018, al·legant que l'examen va ser presenciat per “assessors especialistes”. Aquesta figura, a diferència de la del representant de la Comissió de Valoració, és opcional i només actua a mode de col·laboració, amb la qual cosa no té com a objectiu traslladar els resultats de la prova ni assegurar la seva correcta realització.

 

Els fets es remunten a l’any 2015, quan abans d’haver-se realitzat la meitat de pràctiques del mòdul de conducció, l’assessor nombrat per la Comissió de Valoració va dir al company que fes el que fes, el consideraria NO APTE. Finalment s’ha anul·lat aquesta decisió de la Comissió de Valoració i es condemna al Departament d’Interior a repetir la prova.

 

Des d'USPAC esperem que aquesta decisió judicial sigui un punt de partida per aconseguir que en els futurs concursos, com el de trasllats, es segueixi estrictament el que diu el reglament i no es prenguin més decisions arbitràries.

Categories: 
Newsletter category: