ACCÉS A LA RESERVA ALS 56 I 58 ANYS

Esteu aquí

PER QUÈ ÉS TAN IMPORTANT L’EQUIPARACIÓ, AMB DRETS, PEL CME VERS LA GC I CNP ?

NOTÍCIA (PDF)

PER QUÈ ÉS TAN IMPORTANT L’EQUIPARACIÓ, AMB DRETS, PEL CME VERS LA GC I CNP ?

 

Fins a la data, el nostre cos no té regulada la jubilació anticipada voluntària als 60 anys, tal i com tenen aquests dos cossos policials. Això és un dels principals motius pel qual estem fent força i així poder aconseguir aquesta fita. Tot i que el passat 23 de maig es va arrencar un principi d’acord amb el govern d’Espanya, encara no està, ni molt menys, tancat.

I l’altre punt on USPAC vol insistir, lluitant molt, és aconseguir en igualtat de condicions el passi a la reserva. Aquesta opció dona a escollir als agents si continuar en actiu o restar en reserva (no estar operatiu) amb el 80% del sou, però mantenint les retribucions de cara a la jubilació.

El motiu pel qual aquests cossos han assumit aquesta mesura, no és cap altra que la de no poder assumir un terç de la seva plantilla en segona activitat, ja que no en disposen de suficients llocs de treball.

Tot i que, el fet d’estar en reserva, habilita al Ministerio del Interior a “activar-los en cas de necessitat” i, d’altra banda, preveu el seu reingrés al servei actiu en tasques de suport, logística, formació,...

Per a passar a aquesta reserva tenen dos edats, als 56 anys per a tots els que van accedir al cos abans de 1999 i als 58 la resta.

La piràmide d’edat del CME no deixa cap altra opció a l’Administració, ja que la situació de COL·LAPSE és imminent, en 10 i 15 anys vista. En l’actualitat, es disposa d’una reserva de places per a segona activitat, d’aproximadament de 800 places.

A continuació, mitjançant els següents gràfics, us resumim la situació actual del CME i, com els anys obliguen a prendre decisions urgents, no a ficar “tiretes”, és el que fa l’Administració, sense preveure que molt aviat tindrà la “hemorràgia”.

 

Segurament, l’actual Direcció General de la Policia, qui ara ens “gestiona”, no estarà d’aquí a 10 o 15 anys,... d’aquí la seva poca sensibilitat per un problema que els hi és i serà aliè. I com sempre, els primers Moss@s patiran aquesta gestió tan del “dia a dia”, ja que segons ells “encara queda molt i de moment ho anem solucionant”.

La manca de previsió, el “Fetitxisme” i creure’s el mèlic del món policial, neguen al CME la possibilitat d’importar beneficis i avantatges en matèria laboral i social, que tenen altres cossos policials, abocant a un patiment innecessari als seus agents.

 

NOTÍCIA COMPLERTA (PDF)

Categories: 
Newsletter category: