ANUL•LEM JUDICIALMENT EL PRIVILEGIS EN SEGONA ACTIVITAT DELS COMANDAMENTS DE L’ESCALA EXECUTIVA I SUPERIOR, DEFENSATS PEL SAP-UGT

Esteu aquí

ANUL•LEM JUDICIALMENT EL PRIVILEGIS EN SEGONA ACTIVITAT DELS COMANDAMENTS DE L’ESCALA EXECUTIVA I SUPERIOR, DEFENSATS PEL SAP-UGT

NOTÍCIA (PDF)

 

ANUL·LEM JUDICIALMENT EL PRIVILEGIS EN SEGONA ACTIVITAT DELS COMANDAMENTS DE L’ESCALA EXECUTIVA I SUPERIOR,

DEFENSATS PEL SAP-UGT, QUE DISCRIMINAVA I PERJUDICAVA A ESCALA BÀSICA I INTERMÈDIA

 

La recent Sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 15 de Barcelona ha estimat íntegrament la demanda interposada pels serveis jurídics d’USPAC anul·lant parcialment la Instrucció 3/2017 de Segona Activitat quant als privilegis de determinats comandaments a l’hora d’escollir un lloc de treball en segona activitat.

Per part de la Subdirecció General de Recursos Humans i la Prefectatura de Policia, es va pactar reservar 5 dels 32 destins que fixa l’Ordre IRP/413/2009 que poden ser ocupats per qualsevol funcionari del cos de Mossos d’Esquadra en segona activitat, a inspectors, intendents, comissaris i major. Llocs a mida i decoratius per a justificar continuar cobrant entre 48.000 i 85.000 euros anuals.

Expressament indicava la Instrucció anul·lada que les places en segona activitat dels membres de l’escala superior i executiva “no comportaran prendre decisions de caràcter directiu, assumir responsabilitats operatives ni estar disponibles permanentment”. Tampoc farien, per exemple, funcions de seguretat o vigilància d’edificis perquè amb 57 anys ells no podrien, i en canvi agents, caporals o sergents amb la mateix edat sí. Deu ser que a ells la vida els maltracta molt...

USPAC demanava que s’anul·lessin aquests privilegis i que TOTS els funcionaris del cos de Mossos d’Esquadra poguessin optar per igual als 32 llocs de treball reservats a segona activitat tal i com fixa el Decret 246/2008 de Segona Activitat.

El SAP-UGT, una vegada més, es va tornar a oposar a una demanda d’USPAC, defensant l’administració, i els privilegis de les escales superiors i executives en contra dels interessos que “suposadament” representen a l’escala bàsica.

Finalment el Magistrat ha anul·lat la Instrucció 3/2017 en els seus punts 3 i 4.2, perquè a més de no disposar del dictamen preceptiu de la Comissió Permanent de Segona Activitat que va impulsar USPAC, no estava justificada ni la reserva de llocs pels “caps” ni la discriminació que se’ns feia a l’escala bàsica i intermèdia.

COMPTE AMB EL LLOP AMB PELL DE XAI QUE TENIM ENTRE NOSALTRES...

 

 

 

 

 

Categories: 
Newsletter category: