ARMILLES ANTIBALA BRIMO

Esteu aquí

68/2015

Sr. Jordi Jané i Guasch

HBLE. Conseller d’Interior

 

Assumpte: Armilles exteriors antibala MK-DUET BRIMO

 

Hble. Conseller:

 

 L’actual situació d’alerta antiterrorista ha suposat l’increment de vigilància i presència policial a edificis i espais estratègics d’arreu del territori. En aquests serveis, a part de la presència policial, s’han donat instruccions per incrementar les mesures d’AUTOPROTECCIÓ dels agents que els efectuen, utilització d’armilles antibales, i altres.

 

La BRIMO (entre altres unitats) dona cobertura a aquests serveis, i requereix la seva presència als llocs establerts amb el material d’autoprotecció al seu abast per assumir el risc al que estan exposats, això suposa dur l’armilla antibales exterior durant pràcticament TOT EL SERVEI (pot arribar a unes 10h seguides).

 

El model d’armilla de la BRIMO és de la marca MK model DUET(ANTITRAUMA-ANTIBALA), una armilla polivalent de molt bona qualitat, però dissenyada per realitzar bàsicament tasques d’ordre públic, i en tot cas, de forma esporàdica i per un espai curt de temps, dona protecció antibala. Diem de forma esporàdica, perquè el pes de l’armilla arriba als 5 (CINC) KG, a part cal afegir el material de dotació que ja porta cada agent (arma curta, arma llarga,carregadors, manilles, defensa,  etc), i han de suportar aquest pes durant moltes hores seguides.

 

La BRIMO, com tenen assignades unes armilles exteriors de dotació, rebran la dotació de les armilles personals, (MOLT MÉS LLEUGERES), allà pel 2017 havent de realitzar els serveis fins la data amb l’armilla actual.

 

Afiliats i companys de la BRIMO ens comuniquen, que comencen a tenir problemes de salut per la utilització d’aquesta armilla pesada durant pràcticament tot el servei, generant problemes i dolors d’esquena i lumbars, que sens dubte, poden arribar a condicionar el servei.

 

USPAC no s’oposa extremar les mesures d’autoprotecció i la utilització de tot el material a l’abast dels agents per tal de minimitzar al màxim els riscos als que estem exposats, ara bé, entenem que la utilització d’aquest material no hauria de comportar cap lesió al personal que l’utilitza, o en tot cas minimitzar-lo al màxim.

 

Per tot això, li demanem, que el departament replantegi la distribució de les armilles personals MES LLEUGERES, prioritzant aquelles unitats operatives,  que pels serveis assignats, han d’utilitzar-les durant pràcticament TOT EL SERVEI.

 

Catalunya, 1 de Setembre de 2015

COMUNICAT PDF

Categories: