CARTA AL CONSELLER, BUCH ENS TÉ FINS ALS NASSOS

Esteu aquí

COMUNICAT (PDF)

 

 

Honorable Sr. Miquel Buch i Moya

President del Consell de la Policia-Mossos d’Esquadra,

 

Malgrat vostè estigui més pendent del seus interessos partidistes, de ben segur que és coneixedor de la precària situació en la qual ens trobem tots els mossos. Quan va aconseguir la seva cadira com a Conseller d’Interior i el sou de 115.234,92 €, va dir que tot just “aterrava” al Departament sense poder fer res en els primers mesos fins que no es posés al dia. Potser ha estat el vent de la Tramuntana o la boira de la Terra Ferma, però vostè no ha arribat a aterrar mai. Ni hi és, ni se l’espera.

 

Doncs bé, entre viatge i viatge dels que ens té acostumats a veure’l, li recordem que s’han fet unes eleccions al Consell de la Policia amb una massiva tupinada dels seus sindicats de capçalera. La resposta del Departament ha estat suspendre el curs del procés electoral mitjançant resolució manifestament il·legal i arbitrària de 15 de març de 2019. Evidentment, no li podem demanar res a vostè.  Si en gaire bé un any que és a la Conselleria no ha mogut un dit pels mossos, no ho farà ara a pocs dies d’eleccions i la seva agenda està atapeïda d’actes electoralistes del seu partit, aprofitant la seva condició de Conseller d’Interior.

 

Ara bé, els mossos ja hem dit prou. No té el nostre recolzament. Ens té fins als nassos i més enllà. Durant el seu mandat, que esperem que finalitzi el més aviat possible, ha demostrat una incompetència manifesta a l’hora de donar resposta a les nostres reclamacions laborals. Tot i ser una incompetència compartida amb el Secretari General Sr. Brauli Duart i el Director General de la Policia Sra. Andreu J. Martínez, no minva la seva responsabilitat.

 

Ja no li demanem que es preocupi de nosaltres, ni tan sols que ens respecti una mica. Li preguem que s’aparti, juntament amb la cúpula política que comanda el cos de mossos d’esquadra. Si el problema són els diners que deixaria de percebre, no pateixi. Els mossos estaríem encantats de fer una recol·lecta per a pagar-li el seu sou si ve algú al Departament amb cara i ulls.

 

Però abans de marxar, li voldríem haver sol·licitat que fes un “últim servei” però com no ha fet cap no sabem ni com dir-li. Hi ha una òrgan que es diu “Consell de la Policia” on estem representats tots els mossos i l’administració. Vostè, és el President i té la capacitat de convocar-lo. Es recorda d’una taula gran, amb molta gent, on vostè s’ha adreçat més d’una vegada a alguns consellers sindicals en to de mofa? Aquella taula on ens ha deixat tirats a tots els representants sindicals del mossos quan volíem parlar de les nostres condicions laborals? Doncs, això era i és el “Consell de la Policia”.

 

Doncs bé, si parla amb la Secretària del Consell Sra. M. Pau Martí, li agrairíem que li digués que faci els tràmits per a convocar una sessió extraordinària i urgent del Consell de la Policia on s’acordi d’una vegada per totes les següents mesures:

 

  • Augment de l’hora extraordinària en un 50% del preu de l’hora ordinària.

 

Els mateixos de la cúpula política d’interior que cobren més de 100.000 euros l’any, obliguen als mossos a fer hores extraordinàries que estan per sota del preu de l’hora ordinària. De veritat que no es posa vermell quan escolta això? Se n’adona que nosaltres i les nostres famílies som persones igual que la seva? Quin miserable missatge vostè i el Govern del Sr. Torra estan transmetent a la societat?

 

  • Q5 amb règim horari de Torn (T) per a totes les unitats que donin servei les 24 hores del dia, amb aplicació de coeficients des del primer canvi. Això comporta la derogació expressa del Pacte de 29-01-2015 signat amb el SAP-UGT, SEIME i resta de sindicats “FEPOL’s”.

 

  • Retorn de les 68 hores de PAP’s i acreditació de les indisposicions via ATRI, drets que ens van ser retallats pels Pactes de 15-05-2017 i 12-07-2017 signats pel SAP, SAME, i resta de sindicats “FEPOLians”, malgrat l’oposició de la immensa majoria dels mossos (amb excepció dels de l’escala superior i executiva, que encara estan aplaudint la baixada de pantalons).

 

  • Aprovació d’una partida pressupostària extraordinària per a donar compliment a l’Acord de 13 de febrer de 2008 d’equiparació amb bombers.

 

  • Reprendre negociacions pel Pla de carrera professional per a USC, negociacions que han aturat des de la Subdirecció General de Recursos Humans i encara no sabem quin és el motiu, ja que Economia no posa cap impediment.

 

  • Equiparació de condicions laborals amb Policia Nacional i Guàrdia Civil, tant en el dret d’accés a la reserva als 56/58 anys, com la jubilació anticipada als 60 anys, o el dret a ajuts que a mossos sempre s’ha anomenat FAS.

 

Aquí, no acaben les nostres legítimes reclamacions, però amb l’aprovació d’aquestes mesures tindria una sortida digna del Departament. USPAC es compromet, des d’ara, a acompanyar-li en la seva sortida i pèrdua de feina, igual que fem amb desenes de mossos que, vostès, deixen tirats quan se’ls reconeix algun tipus d’incapacitat.

Categories: 
Newsletter category: