COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 18-12-2017

Esteu aquí

COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 18-12-2017

COMUNICAT USPAC (PDF)

 

COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 18-12-2017

 

El passat dia 18-12-2017 es va celebrar el Comitè de Seguretat i Salut Laboral de Mossos d’Esquadra, on es van tractar els següents temes:

Servei de Vigilància de la Salut

1. La USPAC va demanar sobre la “tardança” del temps de resposta per donar cita als Moss@s que es posen en contacte amb aquest servei. Ens responen que tarden entre 4 o 5 setmanes a respondre el correu i citar a la persona interessada. Si teniu que presentar una adaptació al lloc de treball, segona activitat o una pròrroga d’alguna de les dues, demaneu cita amb antelació a consulta@gencat.cat

2. Protocol trasllats penitenciaris a centres mèdics. A l’últim Comitè de SSL ja vam demanar per aquest protocol, sembla ser que encara està en vies de preparació. Exigim que s’informi als Moss@s actuants sobre la salut del presoner i en cas que sigui de caire contagiós que el trasllat es faci amb un vehicle medicalitzat. Si us plau, vetllin per la nostra Salut i la de les nostres famílies!!!

3. Avaluació de Riscos dels Moss@s de trànsit. Ens comuniquen que s’ha retardat aquesta avaluació i en un mes estarà llesta.

4. Dades sobre l’absentisme laboral al nostres cos. L’administració ens va presentar certes dades sobre l’absentisme, dades que la USPAC no hi està d’acord de la seva distribució, ja que demanem que es faci la separació dels horaris on els Moss@s fan torns i nits, dels que no en fan, tant pel trastorn que això provoca com pels accidents que es produeixen. Considerem que són més elevats a l’horari a torns.

5. Protocol activació Serveis Psicològics . Després de trobar-nos aquests últims mesos amb actuacions que poden provocar trastorns d’estrès posttraumàtic i altres, la USPAC va demanar un telèfon d’atenció psicològica a disposició dels Moss@s, ja que a la intranet està publicat un fixe amb horari partit de dilluns a divendres i divendres només pel matí. La sorprenent resposta va ser que no s’havien adonat que no sortia publicat un telèfon mòbil a la intranet, el número és 627 480 692 (atenció 24h)

6. Adaptacions de distribució del pes al cinturó. A petició d’USPAC se’ns informa que en les pròximes setmanes, es dotarà a mode de prova als Moss@s que tenen pendent una adaptació de repartiment del pes del cinturó, d’uns tirants que es col·locaran a les esquenes i aguantaran el pes del cinturó. Estarem pendents d’aquest sistema i si resulta una bona solució per als companys que ho necessiten.

 

Uniformitat i material de dotació

 

7. Comissió de materials. El passat CSSL de juny es va donar l’OK a la creació de la Comissió de materials al CME, per a que els sindicats participin en l’elecció dels materials amb els que es dotin als agents. Després de sis mesos, l’administració proposa reunions trimestrals, sense dir data ni funcionament d’aquesta taula de materials. Podem proposar ja un dia d’inici ?? Que poquet els interessa que participem els Moss@s en aquests assumptes, que tanta importància tenen per tots nosaltres.

8. Jaquetes de paisà. De cara a l’any vinent es dotarà als efectius de paisà d’una jaqueta operativa, i en qüestió de segons ens permetrà identificar-nos com a Policies.

9. Jaquetes per l’ARRO. Després d’haver fet algunes proves, l’any vinent es lliurar, a les ARRO, una jaqueta operativa de bones prestacions.

 

Infraestructures

 

10. Sala Regional de Tarragona. Ens informen que, actualment, la Sala Regional de Tarragona no presenta cap deficiència i que fa poques setmanes es van arreglar les llums de la Sala, posant-los als establerts per norma. Tant la climatització com la distribució dels espais ens comuniquen que és correcta.

11. Comissaria Vilafranca del Penedès. Ens comuniquen que s’ha resolt el problema, i diuen que van trobar que la climatització no funcionava perquè les claus de pas havien sigut “manipulades”. El problema ja està solucionat, (en cas que no sigui així envieu un correu electrònic a uspac.cssl@gmail.com )

12. Centre Penitenciari Ponent. La USPAC va denunciar de la manca de cadires adaptades als llocs de control on es troben Moss@s treballant, a l’igual que algunes mancances als accessos de les instal·lacions. Ens contesten que adrecem un escrit a Recursos Humans que es posarà solució al tema cadires. En quant a les instal·lacions, ho traspassaran al gerent del centre penitenciari, competent en aquesta matèria.

13. Comissaria de Portbou. La USPAC ha fet constar en diversos CSSL, que aquesta dependència necessita una actualització, amb immediatesa, ja que no està preparada per a garantir un bon servei en aquesta destinació. L’Ajuntament és el gestor i propietari. En aquest cas, i a petició d’USPAC, se’ns informa d’una sèrie de millores que no creiem estiguin a l’alçada de les expectatives per una destinació tan important per la seva situació geogràfica.

14. Comissaria Vilanova i la Geltrú. Després de petició expressa d’USPAC, s’ha arreglat el sistema de ventilació de la zona de custòdia.

 

 

Categories: 
Newsletter category: