COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL (CSSL) 28-09-2018

Esteu aquí

COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL (CSSL) 28-09-2018

NOTÍCIA (PDF)

 

COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL (CSSL) 28-09-2018

 

El passat dia 28 de setembre de 2018 es va celebrar el tercer Comitè de Seguretat i Salut Laboral del CME, on es van tractar els següents punts.

 

1. Gravació del Comitè. La USPAC va proposar la votació de la gravació de les sessions del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, tal i com es fa a l’altre òrgan paritari com és el Consell de la Policia i així poder elaborar les actes emeses pel Comitè amb precisió. L’administració va votar en contra (com sempre fa quan es parla de transparència). Els sindicats van votar tots a favor, menys l’SME que va votar indiferent (que li és igual que es gravi o que no).

 

2. USPAC va proposar la votació de la creació d’una Comissió Delegada de Treball per estudiar la relació de llocs de treball en vigor contrastada amb la seva ocupació real actual, ja que la manca d’efectius està generant als Moss@s moltes situacions d’estrès, saturació, manca de relleus per fer descansos i menjar, entre altres. Aquest punt, l’administració no el va voler proposar a l’ordre del dia, amagant una vegada més la realitat de la situació actual. PATÈTIC !!

 

3. Se’ns va proposar, per part de la subdirecció general de riscos i salut laboral, l’aprovació del protocol per a la prevenció, detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament laboral. USPAC va estar en contra, perquè actualment ja existeix un protocol que és el de resolució de conflictes i el que proposen no està treballat pels delegats de prevenció de riscos i salut laboral dels sindicats. Proposem una Comissió Delegada de Treball per a tractar aquets protocols i qualsevol altre que es vulgui aplicar. La Subdirecció general de recursos humans tampoc ho veia clar i s’ha posposat la seva aprovació.

 

4. La USPAC va plantejar una manera de procedir per comunicar accidents a l’administració i per canviar informació referent a seguretat i salut laboral, ja que actualment no hi ha un canal clar i correus enviats a la subdirecció general de riscos i salut laboral no es responen. Molts temes queden pendents “in eternum” sense resoldre’s. L’administració estudiarà la manera de fer-ho i proposa la creació de bústies de correu amb el domini gencat per als delegats de prevenció dels sindicats. També es recuperarà la graella de temes pendents d’anteriors CSSL.

 

5. La USPAC demana el calendari d’actuacions dels serveis de prevenció del 2018 i del 2019. Ens responen que per al 2019 no s’ha fet i que del 2018 ens ho enviaran per correu electrònic.

 

6. La USPAC va preguntar per l’avaluació de riscos laborals dels agents destinats a trasllats penitenciaris. Ens responen que no s’ha fet perquè no s’ha “agendat” fins al moment.

 

7. La USPAC va preguntar sobre les mesures que s’havien adoptat per a evitar els danys personals produïts a la companya de Cornellà i els futuribles casos que es poguessin produir a la resta de comissaries del cos. Aquest punt es va treure de l’ordre del dia dient-nos que ja s’estava tractant al Consell de la Policia (novament carreró sense sortida..., LAMENTABLE).

 

8. Revisions mèdiques periòdiques 2018. Se’ns informa que aquest any no s’han inscrit tants Moss@s com altres anys i que podia ser pel nou sistema telemàtic de reserva de cita. Aquest tema ja es va avisar per part dels delegats de prevenció dels sindicats a l’anterior Comitè i no es va voler solucionar res. Com sempre, volen “estalviar” amb la salut dels treballadors, felicitats !!!

 

9. USPAC demana la celebració URGENT de la Subcomissió d’equipaments i materials per tractar el tema de les armilles antibales trencades. Ens convoquen pel proper dia 05-09-2018.

 

 

Categories: 
Newsletter category: