CONSELL DE LA POLICIA 19-11-2018

Esteu aquí

RESUM CONSELL POLICIA

COMUNICAT (PDF)

 

CONSELL DE LA POLICIA 19-11-2018

 

Seguim al que ja és una tradició, parlar de verbs en futur: “farem, mirarem, estudiarem...” concrecions ben poques, per no dir ninguna.

 

USPAC es va pronunciar en contra d’aprovar l’acta de la sessió anterior, perquè no fan constar a l’acta el que es diu al consell i si fan constar el que els interessa a ells.

 

PAGAMENT ÀGORA

 

Després d’assegurar que aquest mes sí que ho paguen, i que té un cost de 3,5milions d’€, els hem transmès la següent queixa: estem en contra del mètode de càlcul que han emprat, restant les hores que no s’han pogut fer per algun permís per exemple malaltia familiar, baixes laborals, IT,...

 

NEGATIVA A VOTAR AL CONSELL

 

El Conseller Buch, que tant demana a Madrid que el deixin votar, va negar el vot per conèixer el parer dels diferents representants del Consell de la Policia.

USPAC va proposar fins a 5 votacions, de les quals el Conseller, únicament, va deixar votar 1, negant a que al Consell de la Policia es voti aspectes tant importants com:

 

  1. L’aplicació de coeficients des del 1r canvi de quadrant (no voluntari)
  2. El retorn de les pagues extra pendents de 2013 i 2014
  3. El FAS, el 5% sostret el 2010, l’equiparació amb CNP i G.C.
  4. L’increment de l’hora extraordinària d’un 30,6% (actualitzat amb l’IPC des de l’any 2003).

 

I la única votació que ha permès, tot i ser secreta per a protegir els comissaris/intendents que voten a favor de l’administració, ha estat per a denegar que puguem tenir les indisposicions amb declaració jurada a l’atri, tal i com van demanar des d’USPAC. https://www.uspac.cat/noticia/punts-presentats-uspac-al-consell-de-la-policia-19112018

 

CONCURS GENERAL I D’ESPECIALITATS

A l’anterior Consell de setembre van dir que en 2-3 setmanes es publicava al DOCG el concurs general i d’especialitats. Ara diuen, que el motiu del retard és la inclusió dels mèrits de les felicitacions d’enguany i que, ara sí, la publicació és imminent. Per la resta de concursos, estan esperant disponibilitat pressupostària.

CANVI QUADRANT TRÀNSIT

Tenen previst implantar un “Q5” modificat per a trànsit, amb 1 setmana de reforç (R), en la qual et poden planificar els torns de M, T, N i T/N.

Els sindicats representatius tenen un reunió per a signar o no aquesta proposta de la DGP. La idea que tenen, és començar l’any policial 2019-2020 amb el “nou Q5”.

PAP’S 2019

Estan d’acord en augmentar les hores a les 68, tal i com que teníem abans de les retallades, però el conseller Buch també ha deixat molt clar que cap millora la farà ell sol sense proposar a Funció Pública si té a bé donar-ho als altres funcionaris de la Generalitat. En resum: que no vol donar res als mossos, sense que ho tinguin també la resta de funcionaris de la generalitat.

Potser això, ho hagués tingut que aplicar la resta de consellers de la generalitat que si han millorat les condicions laborals dels seus funcionaris obviant-nos a nosaltres.

 

FUNCIÓ PÚBLICA

Com ja comença a ser habitual, el representant que envien de Funció Pública no pot donar cap dada perquè “no hi ha res de nou”. Quan no et diuen que la reunió serà pocs dies després del Consell i no poden avançar res, i quan no, diuen que ja s’ha dit en reunió i no saben res més de nou (la última dada que tenen és l’oferiment del conseller de Funció Pública de pagar les extres pendents fins el 2026). LAMENTABLE!

 

JUBILACIÓ ANTICIPADA DELS MOSSOS

Des del Departament d’Interior s’ha iniciat el contacte amb el Ministeri i aquests han derivat la petició als informes preceptius que ha de fer la “Secretaria de Empleo” (diuen que els tràmits són llargs i farragosos). Estan d’acord en aquesta jubilació avançada, però avancem que sense acord polític el tràmit serà llarg.

 

En breu traurem altres comunicats específics per a explicar quelcom amb més detall.

Categories: 
Newsletter category: