CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA PEL TRENCAMENT D'ARMILLES ANTIBALA

Esteu aquí

CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA PEL TRENCAMENT D'ARMILLES ANTIBALA

NOTÍCIA (PDF)

 

CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA DE LA SUBCOMISSIÓ DE MATERIALS I EQUIPAMENT,

A PETICIÓ D’USPAC, PEL TRENCAMENT D’ARMILLES

 

El passat dia 5 de setembre, a petició d’USPAC, ens van convocar a l’edifici Central d’Egara, on juntament amb el Sots Cap de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat i la Unitat d’Armes volíem escoltar els motius pels quals diverses armilles antibales s’han trencat (de moment 44).

 

Les explicacions van ser: “que per la pressió que pateixen les armilles durant la seva utilització, ja sigui per moviments continuats o per postures en les que s’estira de la armilla, fa que el paquet balístic interior faci pressió sobre la costura del segellat tèrmic (termosellat) i aquest es trenqui”. Al trencar-se, la suor i la humitat es cola a l’interior de l’armilla i es podria posar en perill el paquet balístic, deixant-la sense l’efecte desitjat.

 

Ens van comentar: “que s’havien fet una sèrie de proves per comprovar que el paquet balístic continués tenint la seva propietat i garantint la seguretat dels Moss@s, afirmant que totes les proves havien constatat que es garantia la seva funcionalitat”.

 

Companys/es, si algun teniu l’armilla trencada, feu nota informativa. L’armilla s’ha d’enviar per valisa a la Unitat d’armes d’Egara o hi podeu anar amb horari laboral, on us la canviaran per una altra nova fins que la reparin i us tornin a fer el canvi.

 

Des d’USPAC volem recordar a l’administració que la transparència té que ser el valor clau per a la confiança mútua i que tot i “creure’ns” el resultat d’aquestes “proves”. Demanem que en futures ocasions, facin participar als delegats de riscos laborals dels sindicats representatius, ja que és un tema prou important com per a organitzar una convocatòria urgent i veure de primera mà les comprovacions practicades.

 

Veurem si, l’estalvi al que ens té acostumats la DGP, quedarà en aquestes 44 armilles o s’incrementarà aquest número en els propers mesos.

 

Srs. de la DGP/Prefectura, No juguin amb la seguretat dels mossos. Si algú pren mal per un material en mal estat, arribarem fins on faci falta perquè respongui l’autor d’aquestes adquisicions tant irresponsables.

 

 

Categories: 
Newsletter category: