DECLARACIÓ CONFLICTE COL•LECTIU

Esteu aquí

EQUIPARACIÓ DE CONDICIONS LABORALS, SALARIALS, I ACCÉS A LA RESERVA ALS 56 I 58 ANYS

NOTICIA (PDF)

 

DECLARACIÓ DE CONFLICTE COL·LECTIU DE TREBALL EN DEFENSA DE L’EQUIPARACIÓ AMB CNP I GC EN L’ÀMBIT DE

CONDICIONS LABORALS, SALARIALS I ACCÉS A LA RESERVA ALS 56 I 58 ANYS

 

PRIMER.- USPAC, com a organització representativa al Consell de la Policia del cos de Mossos d’Esquadra, ha denunciat en reiterades ocasions la minva dels drets i condicions laborals del cos, propiciada pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

 

La negociació col·lectiva al CME és inexistent. L’administració porta anys intentant que l’únic àmbit de negociació que és el Consell de la Policia es transformi en una reunió merament informativa. Per activa ho va manifestar el Secretari General a la reunió del Consell 93/13 qui expressament va dir que no volia que en el Consell es pogués negociar res.

 

I per passiva ho està duent a terme la Subdirectora General de Recursos Humans, qui lluny de complir les seves obligacions de contribuir a vehicular la participació dels sindicats i pactar la implementació o modificació dels plans d’actuacions de la Direcció General de la Policia, ens impedeix als representants sindicals cap tipus de negociació.

 

SEGON.- Els Mossos d’Esquadra, davant la carència de més de 5.000 efectius, estan fent un sobre esforç en el dia a dia que lluny de trobar cap recompensa, únicament troben en el Govern de la Generalitat, en el Departament d’Interior i, en una part molt important a la Subdirecció General de Recursos Humans, unmaltractament continu en les seves condicions laborals.

 

A l’any 2017 es va modificar la Llei de Policia per Esquerra Republicana de Catalunya, PDCAT i les CUP únicament per limitar (no delimitar) drets, i “excepcionar” que es reconegui als funcionaris del CME els mateixos drets laborals que a la resta de funcionaris de TOTA la Generalitat de Catalunya.

 

Existeix un problema endèmic dins la Direcció General de la Policia, quant al respecte pels reglaments que fixen la jornada i horari del CME. Sense que es respecti l’horari de torns per les unitats que han d’estar les 24 hores operatives; la vulneració de tots els drets laborals de la unitat d’ARRO que es converteix en una falta de respecte als treballadors i les seves famílies; la supressió de vals menjadors; la supressió del Fons d’Acció Social,..., concloent en una minva de les condicions laborals que converteix al cos de Mossos d’Esquadra en la policia pitjor tractada de tot l’Estat espanyol.

 

NOTÍCIA COMPLERTA (PDF)

 


ACORD ENTRE EL MINISTERIO DEL INTERIOR AMB EL CNP I GC

Categories: 
Newsletter category: