DISCRIMINACIÓ DE LES DONES AL COS DE MOSSOS D'ESQUADRA

Esteu aquí

DISCRIMACIÓ DONES MOSSOS

 

COMUNICAT (PDF)

 

MIQUEL BUCH I BRAULI DUART JUSTIFIQUEN QUE ES DISCRIMINI

LA DONA EMBARASSADA AL COS DE MOSSOS D’ESQUADRA

 

 

Nou capítol en la discriminació de la dona al CME. Que en aquest cas ha finalitzat amb una sentència sense precedents en un recurs d’emparament per vulneració de drets fonamentals, instat pels serveis jurídics d’USPAC.

Una agent del cos de Mossos d’Esquadra “va cometre la greu irresponsabilitat de voler ser mare”. Va quedar-se en estat al mes de novembre, i a l’hora de fer el quadrant anual l’1 de febrer, estan embarassada, el cap i sots cap de comissaria li van canviar de Q5 a Q3. Se li va treure la borsa d’hores acumulades, li van assignar un escamot inexistent al cos (Escamot 0), se li va aïllar de la resta de companys/es, amb un horari especial i no se li va convocar a cap reunió de formació. Motiu: o t’aculls a una reducció compactada o estàs castigada. L’assessoria jurídica del Departament d’Interior, comandada per Brauli Duart, va defensar i legitimar la discriminació que la nostra companya fos discriminada si demanava reducció no compactada. I així va ser.

 

En el marc d’un protocol de resolució de conflictes, tot i veure’s obligat a reconèixer els fets, el cap de l’ABP del Tarragonès Sr. Ramon Franqués va intentar amagar-ho oferint-li com a “pagament” la devolució de la borsa d’hores i un lloc de treball a una altra localitat (victimització secundària).

 

Arrel d’aquesta resolució del conflicte, la DGP juntament amb el SAP i SEIME estan intentant canviar-ho al Comitè de Prevenció de Riscos Laborals per tal que els caps no assumeixin cap responsabilitat. Evidentment, el nostre delegat de prevenció de riscos, que vetlla per l’interès del col·lectiu, s’oposa malgrat les pressions de la DGP-FEPOL.

 

El Jutjat Contenciós Administratiu finalment ha condemnat a l’administració per vulnerar els drets fonamentals de la dona embarassada i que vol gaudir d’una reducció de jornada per a conciliar la vida laboral i familiar.

 

La discriminació de les dones, és un fet al cos de Mossos d’Esquadra.

 

USPAC ha demanat que aquesta situació no quedi impune. La DAI ha d’entrar, i tant el cap com el sots cap de la CD Cambrils, com el cap de l’ABP del Tarragonès han de ser sancionats. D’altra banda, és incomprensible que Brauli Duart continuï en el seu càrrec un minut més i que Miquel Buch justifiqui aquesta actuació. Farà alguna cosa? O donarà ordres a la seva DAI per a intentar que callem? No us tenim por.

 

També, hem creat dins d’USPAC la secció de defensa de la mossa per a canalitzar les vostres demandes.

 

Des d’USPAC ens deixarem la pell perquè tots i totes puguem conciliar la nostra vida laboral i familiar, i no es discriminin a les nostres companyes pel fet de voler ser mares.

 

SEMPRE EN DEFENSA DE TOTS I TOTES. SOM COM TU, SOM DIFERENTS.

 

 

 

Categories: 
Newsletter category: