EL SCT I DIVISIÓ “MAQUILLEN” LES DADES DE LA MORTALITAT DEL 2018 !!!

Esteu aquí

EL SCT I DIVISIÓ “MAQUILLEN” LES DADES DE LA MORTALITAT DEL 2018 !!!

NOTÍCIA (PDF)

 

EL SCT I DIVISIÓ “MAQUILLEN” LES DADES DE LA MORTALITAT DEL 2018 !!!

 

El proppassat 25 de gener, El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, va presentar el balanç de sinistralitat del 2018 a Lleida, Alt Pirineu i Aran, i  a la Catalunya Central. Va estar acompanyat pels Caps Policials de les Àrees Regionals de Trànsit (ART) de la Central (Avel·lí Garcia) i el Cap de l’ART PO (Albert Cela); i el comissari Molinero. https://bit.ly/2sSoPmo

En aquesta roda de premsa, es van anunciar unes dades, presumptament, falsejades, en quant a la mortalitat de la Comarca de l’Anoia. Aquesta està coberta pel sector de trànsit d’Igualada, un dels 6 sectors que la Comissaria General de Mobilitat i la DGP va decidir tancar per voluntat pròpia,... des d’USPAC ens hi vam oposar: https://www.uspac.cat/noticia/tancament-de-6-sectors-de-tr%C3%A0nsit

Resulta curiós, un cop hem comprovat les dades de les víctimes mortals del sector d’Igualada (Anoia) hem vist que s’han “manipulat” les xifres. Dades reals de l’any 2017 a l’Anoia: 7 víctimes mortals en sis accidents de trànsit. Al 2018 (Anoia): 6 víctimes mortals, en quatre accidents. Sumant les dues xifres, ens trobem que al sector d’Igualada hem tingut la tràgica pèrdua de 13 persones a les carreteres en els últims dos anys. Per contra el SCT ha fet desaparèixer aquestes dades i, ha posat 0.

És molta “casualitat” que s’hagin modificat les dades en el sector d’Igualada que l’anterior Cap de la Comissaria de Mobilitat i actual Cap del CME (Miquel Esquius) va decidir fer desaparèixer, sense posar-hi nous agents (tot i la necessitat que hi ha) fins que al final el tanquessin definitivament. Aquest, és un sector amb volum de trànsit molt gran i amb carreteres molt rellevants, com els eixos viaris de l’A-2, C-37 i C-15.

O sigui, volen “legitimar” el tancament d’un sector falsejant directament la informació que donen, ja que publiquen comarques i carreteres, i no pas una altra distribució territorial.

Srs. de la Divisió: la decadència de la especialitat de trànsit l’han portat vostès per la seva pèssima gestió i són responsables que l’estadística de la mortalitat augmenti. Des del sindicat USPAC exigim que publiquin les dades reals. Alhora, exigim que ens dotin dels recursos materials i personals, que fa anys estem demanant.

 

És LAMENTABLE que FALSEGIN DADES on hi ha VÍCTIMES MORTALS de trànsit. Han pensat en les seves famílies ??

 

 

Categories: 
Newsletter category: