ELS MOSSOS ES ROSTEIXEN ALS VESTIDORS DE LES COMISSARIES

Esteu aquí

ELS MOSSOS ES ROSTEIXEN ALS VESTIDORS DE LES COMISSARIES

NOTICIA (PDF)

 

ELS MOSSOS ES ROSTEIXEN ALS VESTIDORS DE LES COMISSARIES

 

Al juny de l’any passat, USPAC va portar com a punt, al Comitè de Seguretat i Salut Laboral, la manca de climatització als vestidors de la majoria, per no dir totes, de les Comissaries de Mossos d’Esquadra. Anteriorment havíem fet diverses queixes a l’administració per a buscar una solució a aquest problema endèmic.

 

És un problema evident, del qual hem recollit innumerables queixes i, que en un principi, pensàvem que la DGP estaria per la labor de solucionar aquest desconfort que pateixen els seus treballadors cada vegada que utilitzen els vestidors, però NO.

 

Els companys/es comencen el servei i, després de canviar-se, ja porten l’uniforme xop de suor o que acaben el servei i es troben en la mateixa situació amb la roba que han portat de carrer. Lamentable !!

 

Perquè la DGP es faci una idea, del que patim els mossos, quan utilitzem els vestidors per a canviar-nos. Vam prendre una sèrie de mesures a diferents vestidors de comissaries,... el resultat, una rostisseria:

Imatge vestidor de la Comissaria de Sitges a les 18h ---- 29,8oC

Imatge vestidor Comissaria de Banyoles a les 16:40 ---- 30,8oC

 

Podríem continuar mostrant imatges d’infinitat de dependències policials que presenten el mateix problema a l’estiu. També hi ha d’altres comissaries, en zones de fred, que presenten el mateix problema però tenint com a vestidor un congelador.

Com ja imaginareu, la resposta de la DGP i del servei de Prevenció de Riscos Laborals de Mossos d’Esquadra no va ser afrontar el problema i buscar-hi una solució pel benestar dels Moss@s i del servei, sinó que directament van dir: els vestidors no són una zona de treball, per tant no es tenen que climatitzar. I es van quedar tan amples.

 

Com la USPAC no comparteix aquesta interpretació que fa la administració, doncs ho hem denunciat a inspecció de Treball i arribarem fins on faci falta per a solucionar aquesta lamentable situació.

 

Companys/es, si a les vostres dependències succeeix el mateix, poseu-vos en contacte amb el correu electrònic: riscoslaborals@uspac.cat

 

Com ells no es tenen que canviar a 30º o més, doncs tirem pel dret i als Mossos que els bombin!!! Srs. de la DGP, no teniu vergonya !!!

 

 

 

 

Categories: 
Newsletter category: