ELS MOSS@S,  FUNCIONARIS DE TERCERA I SENSE DRET A LA CONCILIACIÓ?

Esteu aquí

COMUNICAT (PDF)

143/2020

 

ELS MOSS@S,  FUNCIONARIS DE TERCERA I SENSE DRET A LA CONCILIACIÓ?

 

En data 24 d´octubre de 2020 registràvem escrit adreçat tant a Subdirecció General de Recursos Humans com a Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral.

 

En aquest escrit demanàvem el compliment i seguiment exhaustiu en l´aplicació del Procediment d´actuació en l´estudi i seguiment de casos i contactes laborals davant l´exposició de covid19, que ens consta no en tots els destins s´està aplicant correctament.

 

També reclamàvem mesures per prevenir la covid19 dins el Cos de Mossos d´Esquadra, com poden ser la realització de proves,  ja sigui mitjançant PCR, tests serològics o antigènics. Cada dia anem sumant més positius dins les diferents unitats, escamots… i entenem que una ràpida gestió en la detecció tant de positius com de contactes laborals estrets ajudaria a frenar el contagi dins el cos.

 

Afegim també la dificultat que els mossos i mosses tenim per conciliar quan ens trobem amb confinaments per part dels centres escolars dels nostres fills i sense dret a cap mena de permís, en contra del que si tenen  la resta de la  funció pública, per la qual cosa reclamem també el permís per deures inexcusables per cuidar dels nostres fills quan aquests es trobin confinats per contacte estret o per simptomatologia.

 

Per tot això, avui mateix,  hem sol·licitat de nou:

 

  • Control en la detecció ràpida de positius i els seus contactes estrets i que es donin directrius clares als treballadors, i s´informi a tots quan hi hagi un positiu a un destí.

 

  • Proves de detecció a tots els treballadors del CME, sobretot en destins on hi ha diversos positius confirmats, fet que evitaria l´expansió del virus engtre companys, familia i ciutadans.

 

  • Permís per deures inexcusables quan es tenen fills en quarentena, esperant resultats de PCR o amb simptomatologia covid19, en el cas que no pertoqui estar de baixa mèdica, segons protocol sanitari.

 

 

 USPAC, L´ESCUT DELS MOSS@S

 

                             

Barcelona, 2 de novembre de 2020

Categories: 
Newsletter category: