EMMAGATZEMATGE PROVES I SUBSTÀNCIES... EL PROBLEMA CONTINUA

Esteu aquí

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/material-incautado-las-plantaciones-marihuana-desborda-comisaria-figueres-3175774

El material incautado en las plantaciones de marihuana desborda la comisaría de Figueres

Los Mossos piden al juez poder destruir los utensilios una vez filmados en presencia de un secretario judicial

Utensilios utilizados en las plantaciones de marihuana almacenados en la comisaría de los Mossos de Figueres

ACN / Àlex Recolons

Utensilios utilizados en las plantaciones de marihuana almacenados en la comisaría de los Mossos de Figueres

 

FERRAN COSCULLUELA / Figueres

Martes, 11 de marzo del 2014 - 14.28 h

La comisaría de los Mossos de Figueres ya no da abasto para almanecar la gran cantidad de material utilizado para cultivar las plantaciones de marihuana que se han requisado en el último año. El responsable del área policial del Alt Empordà, el inspector Alfons Sánchez, ha recordado que el año pasado se confiscaron más de 11.000 plantas, con un peso de unas dos toneladas.

En el caso de las sustancias estupefacientes, la justicia permite destruir la mayor parte de la mercancía confiscada si se conserva una pequeña muestra como prueba. Sin embargo, respecto al material utilizado en las plantaciones (ventiladores, aires acondicionados, focos de luz, termostatos, instalaciones y tubos de aire, entre otros), la legislación actual no permite su destrucción hasta que se celebra el juicio.

Esta circunstancia ha hecho que la comisaría de Figueres tenga todos los almacenes repletos de material e incluso haya tenido que habilitar parte del párking para guardar los utensilios confiscados. El inspector Alfons Sánchez ha explicado que los Mossos han propuesto a los jueces llevar a cabo “pruebas preconstituidas” (una filmación del material incautado supervisada por un secretario judicial), para poder deshacerse de gran parte de las instalaciones desmanteladas.

 

 

LA POLICIA DEL POBLE I PEL POBLE DE CATALUNYA

PER UNA SEGURETAT PÚBLICA DE QUALITAT

 

Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya

Apartat de Correus 9222, 08080 Barcelona (Catalunya)

Tel. + WHATSAPP: 644211680

Pàgina web: http://www.uspac.cat/

Correu electrònic:  uspac2010@gmail.com i uspac@uspac.cat

 

Catalunya,11 de Març de 2014

 

EL PROBLEMA CONTINUA....

 

http://www.uspac.cat/noticia/recull-de-premsa-emmagatzematge-marihuana-montblanc

http://uspac.cat/noticia/cust%C3%B2dia-marihuana-i-altres-anem-avan%C3%A7ant

http://www.uspac.cat/noticia/emmagatzematge-marihuana-montblanc

http://www.324.cat/noticia/2163816/concadebarbera/Un-sindicat-dels-Mossos-denuncia-lemmagatzematge-de-marihuana-al-parquing-duna-comissaria

Montblanc

Un sindicat dels Mossos denuncia l'emmagatzematge de marihuana al pàrquing d'una comissaria

Redacció - 23/08/2013 - 15.07h.
Imatge difosa pel sindicat del material decomissat agrupat al garatge. (Foto: USPAC)

Imatge difosa pel sindicat del material decomissat agrupat al garatge. (Foto: USPAC)

El sindicat Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha denunciat a la Conselleria d'Interior l'emmagatzematge de marihuana, per falta d'alternatives, al pàrquing de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Montblanc.

El sindicat policial ha informat a la Conselleria del problema que suposa haver de guardar les plantes decomissades a l'aparcament de la comissaria. El sindicat rebutja l'acció, no només per la "mala imatge" que es dóna, sinó per la fortor que desprèn el material confiscat.

En total hi ha 17 plantes d'una operació recent. Per reduir les molèsties, els mateixos agents han guardat la marihuana en sacs. Diverses fotografies acompanyen la denúncia, on es pot veure el material requisat ocupant una plaça del garatge.

El tràmit habitual és tenir uns dies les plantes en custòdia policial fins que una empresa especialitzada es fa càrrec de la seva destrucció. En aquest cas, però, el procés ha quedat obstruït perquè l'empresa està tancada per vacances.

El sindicat denuncia que situacions com aquesta es poden trobar també en altres comissaries. El 2012 ja van denunciar un cas similar a Reus. USPAC ha proposat contenidors o mòduls d'obra que podrien compartir diverses comissàries fins que es pugui donar curs administratiu a les substàncies decomissades.