ESTUDI BIOMÈTRIC FUNDA PISTOLA “PERNERA”

Esteu aquí

124/2015 

ASSISTÈNCIA ESTUDI BIOMÈTRIC FUNDA PISTOLA “PERNERA”

USPAC ha assistit a l'ISPC, a l'estudi biomecànic del motorista de trànsit i l'afectació del pes de l'arma amb la funda que utilitzem actualment; així mateix, un estudi de la funda d'arma tipus “pernera”, per si aquesta és menys lesiva per la salut dels mossos.

L'estudi ha estat instat pel Comitè de seguretat i salut laboral del Cos de Mossos d'Esquadra, del qual USPAC en forma part.

L'estudi l'ha realitzat l'empresa SEPRA (www.sepra.cat), la qual ha aportat metges i tècnics d'imatge en especialitat esportiva, per tal d'enregistrar els moviments, posicions i tensió muscular de la part lumbar d’un agent de trànsit quan realitza el patrullatge amb la motocicleta, per a poder comparar l'afectació de la funda de cintura i la funda tipus “pernera”.

USPAC ja va demanar a l'anterior Comitè de seguretat i salut laboral, que s'estudiés la implantació de fundes tipus “pernera” per a TOTS els agents que realitzen PATRULLATGE OPERATIU, d’aquesta manera podem prevenir lumbàlgies amb incapacitats físiques i problemes de malucs.

És cert que els agents que utilitzen motocicletes, en el seu servei diari, tenen una especial afectació lumbar per la posició que prenen, però aquesta afectació també es fa efectiva als mossos que passen quasi la totalitat del servei (08:30 o 12 hores) en un vehicle policial, i/o d'empeu, i/o fent patrullatge a peu.

USPAC considera que, la implantació de la funda de pistola tipus “pernera” als serveis que realitzen patrullatge operatiu és una mesura que repercutirà en positiu en la minoració de contingències per lumbàlgies i problemes de maluc.

Restem a l'espera que la Direcció General de la Policia ens aporti els resultats de les proves en el sí del Comitè de Seguretat i Salut Laboral.

Per tot l’exposat anteriorment USPAC solicita: TOTS els nostres agents que realitzin patrullatge operatiu, siguin dotats per la DGP de la funda de pistola tipus “pernera” .

Catalunya, 24 novembre 2015            

COMUNICAT PDF

Categories: