FINALITZEM AGOST. HI HA ALGÚ TREBALLANT A LA SGRH DE LA DGP??

Esteu aquí

COMUNICAT (PDF)

119/2020

FINALITZEM AGOST. HI HA ALGÚ TREBALLANT A LA SGRH DE LA DGP??

 

A 30 d’agost, podem dir que fa més d’un mes que no disposem de dades ni de la Subdirecció General de Recursos Humans ni de la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Seguretat Laboral als delegats de riscos laborals.

 

Quan Catalunya s’enfronta des de fa setmanes a una segona onada de la Covid-19, els mossos segueixen deixats de la mà de Déu, amb un únic procediment de seguiment de casos actualitzat a 30 de juliol de 2020 per part de la Subdirecció  i a partir d’aquí silenci...

 

A l’última reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, celebrada el 30 de juliol, ja vam realitzar queixa sobre la manca d’informació que rebien els i les delegades de prevenció  de riscos i salut laboral, que per Llei estan obligats a facilitar. En aquell moment desconeixíem l’afectació de la pandèmia a terres del Segrià ni a altres llocs de Catalunya on s’estaven produint rebrots.

 

Tampoc se’ns està informant dels contagis que es produeixen a les diferents comissaries de territori, comportant aïllaments preventius a molts companys.

 

Es van comprometre a facilitar dades sobre l’afectació de la Covid-19 al nostre cos policial però avui dia només tenim silenci, un cop més, com resposta.

 

El 20 d’agost, farts d’esperar, vam registrar un escrit demanant:

 

  • Nombre d’infectats i aïllats per Covid-19 tant per regions com comissaries. Aquesta informació no se’ns facilita des del mes de juny.

 

  • Número de personal TES que es troba de baixa actualment. Per regions i comissaries.

 

  • Nombre de desinfeccions que s’estan efectuant actualment a les comissaries i vehicles policials i protocol quan es dóna un cas de positiu a una comissaria.

 

  • Material que tenim actualment disponible (guants, mascaretes quirúrgiques, FFP2 i FFP3, ulleres, gels hidroalcohòlics, EPIs...). Quin repartiment es fa per regions i comissaries i si està assegurada la reposició en cas d’augment de rebrots.

 

  • Realització de tests serològics com ja vam sol·licitar mesos enrere (18 de maig) i PCR de manera massiva com s’està realitzant als ciutadans en llocs on hi ha molta afectació de la malaltia.

 

  • Retornar a les reunions setmanals per informar degudament a les organitzacions sindicals i els seus delegats de riscos.

 

Deu dies després del nostre escrit registrat, sembla que la Subdirecció segueix de vacances. Ningú respon les nostres peticions, mentre els moss@s, arreu del territori, se segueixen contagiant dia a dia a les comissaries i sembla que a Buch i els seus els importa ben poc.

Categories: 
Newsletter category: