I LES HORES D’ÀGORA? UN ALTRE DESPROPÒSIT DE LA DGP

Esteu aquí

I LES HORES D’ÀGORA? UN ALTRE DESPROPÒSIT DE LA DGT

COMUNICAT USPAC (PDF)

 

I LES HORES D’ÀGORA? UN ALTRE DESPROPÒSIT DE LA DGP

 

A data 21 de setembre de 2017, es va publicar la resolució per la qual es va activar el Pla Operatiu Àgora en el seu Nivell Alt. Aquest “operatiu” va modificar els quadrants i horaris establerts per la normativa. Així doncs, les unitats afectades van passar a fer jornades maratonianes fins el 9 d’octubre, on gràcies a les demandes judicials interposades per USPAC, es va aconseguir posar fi al dispositiu Àgora.

Així mateix, USPAC va denunciar a Inspecció de Treball la vulneració tant del Decret 146/1996, com les normes europees d’horaris laborals i seguretat i salut en el treball: https://www.uspac.cat/noticia/uspac-den%C3%BAncia-inspecci%C3%B3-de-treball-la-violaci%C3%B3-de-tots-els-drets-laborals-i-familiars-dels

Per si això no fos suficient, passats gairebé quatre mesos i acabant l’any policial,... la DGP no dóna resposta a les reiterades demandes d’USPAC sobre com compensaran aquestes hores d’excés que els companys/es han fet. A dia d’avui, en moltes unitats NO disposen dels fulls d’hores, d’aquells mesos, per a poder controlar-ho, el PGH no està actualitzat i les consultes i queixes per part dels afectats és constant.

 

Per aquest motiu, la setmana passada, vam tornar a sol·licitar, per escrit, el següent:

  • Quant temps havien d’esperar els companys/es per a rebre els fulls d’hores. La resposta ha estat “el temps necessari fins que es conegui el criteri d’aplicació a l’excés d’hores treballades”.

 

  • Per què no es disposa encara dels fulls de setembre i octubre. La resposta ha estat (literalment).

 

  • Quin dia es sabrà quelcom respecte a la compensació d’aquest dispositiu, ja que s’està a punt de tancar l’any policial. La resposta ha estat (literalment).

 

Desconeixem si aquestes respostes, del Sr. Bonsom, són una broma de mal gust o un nou despropòsit de la DGP, qui amb la prepotència que els caracteritza continua maltractant un cop més als seus mossos. Sol·licitem, amb caràcter d’urgència, una solució immediata i una resposta digna a la petició que fa el col·lectiu.

 

 

PROU MALTRACTAR ALS COMPANYS/ES, ELS QUALS HAN DEMOSTRAT ESTAR A L’ALÇADA. NO COM VOSTÈS !!!

 

 

 

Categories: 
Newsletter category: