(III) REUNIÓ, DE COSTELLADA, PER A TRACTAR LES GUÀRDIES DE LA ESPECIALITAT D’INVESTIGACIÓ

Esteu aquí

(III) REUNIÓ, DE COSTELLADA, PER A TRACTAR LES GUÀRDIES DE LA ESPECIALITAT D’INVESTIGACIÓ

NOTICIA (PDF)

 

(III) REUNIÓ, DE COSTELLADA, PER A TRACTAR LES GUÀRDIES DE LA ESPECIALITAT D’INVESTIGACIÓ

 

Aquest divendres, dia 1 de juny de 2018, es va celebrar la tercera reunió de costellada per a “consensuar” la gestió des les guàrdies que realitzen els companys/es d’investigació (U.I). En detall la problemàtica principal sorgeix de les guàrdies d’investigació bàsica d’ABP, les quals en moltes regions es fan mancomunades i, tenen que realitzar el seu treball fora del seu àmbit d’actuació (l’ABP).

 

Per altra banda, es va comentar que l’horari “marc” d’investigació és de dilluns a divendres (diürn, T o M) i, que avui dia, ja es planificava caps de setmana i nits en moltes ABP’S de manera habitual. Es va demanar que aquesta disponibilitat i trencament de la conciliació familiar s’havia de compensar.

 

En el cas dels companys/es d’ABP que realitzen guàrdies regionals es va demanar compensar, aquest trasllat fora del seu àmbit d’actuació, amb mitja dieta, ja que és un servei de més de 9 hores i que s’ha d’estar disponible per a tota la regió.

 

En el cas de les guàrdies de cap de setmana i nits, es va demanar una compensació horària, mitjançant coeficients.

En el cas de les guàrdies no presencials, es va demanar que s’ampliés la compensació, ja que l’actual de 12 minuts per hora de disponibilitat no era proporcional, perquè s’ha d’estar pendent del telèfon i, a prop de la feina per si t’activen.

 

En aquest punt de la REUNIÓ DE COSTELLADA, l’Administració pren la paraula i diu el següent:

 

  • Se’ns diu que “U.I no té horari” i ningú ha dit que sigui de dilluns a divendres, ni que no tinguin que fer nits ni caps de setmana. Que no hi ha normativa al respecte i que l’horari d’investigació és especial específic, o sigui, que els components de les U.I estan supeditats a l’horari que els hi mani el seu cap.

 

  • Per una altra banda, des de la subdirecció de recursos humans comenten que ja s’han cancel·lat altres “reunions de costellada” perquè no hi ha diners i que si es parla de compensar econòmicament les guàrdies, no tindrà viabilitat.

 

Des d’USPAC fem les següents consideracions. Perquè continuen fent-nos perdre el temps, si no tenen voluntat de canviar res ???. El seu objectiu és “xulejar” als treballadors, prendre’ns el pèl i torejar-nos ???. Aquesta reunió de costellada és un altre carrer sense sortida, per a no canviar res ???

 

Sol·licitem una proposta, per part de l’administració, sobre les guàrdies dels companys/es d’investigació (el tema que ens ocupa) i així sabrem on estem i a on ens “volen portar”. USPAC presentarà, per escrit, la seva proposta.

 

Així mateix, els encoratgem a que reflexionin sobre cap a on volen portar a aquest cos, ja que ens sembla que és cap a la desídia i la desmotivació per part dels seus mossos, en aquest cas investigació, que tanta DISPONIBILITAT I COMPROMÍS ha donat tots aquests anys sense demanar mai res a canvi.

 

 

 

Categories: 
Newsletter category: