IL·LEGALITAT AMB LA DENEGACIÓ DE LES PERMUTES

Esteu aquí

ÈXIT JURÍDIC

COMUNICAT (PDF)

NOU ÈXIT JUDICIAL: SÓN IL·LEGALS LES DENEGACIONS

SISTEMÀTIQUES DE LES PERMUTES DE LLOC DE TREBALL

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs d’apel·lació de la Generalitat i confirma que és il·legal denegar una permuta justificant-ho en què “els sol·licitants no es van presentar a un concurs anterior o no haguessin obtingut la puntuació suficient d’haver-se presentat.”

Fins a la Sentència que els serveis jurídics d’USPAC van guanyar en primera instància, la Subdirectora de Recursos Humans denegava sistemàticament les permutes adduint que d’haver-se presentat a un hipotètic concurs, els companys no haurien obtingut la puntuació necessària. Fins i tot va tenir l’atreviment (i desesperació) de fer una “simulació” de concurs durant el judici sense disposar de totes les dades dels companys.

Tant a primera com a segona instància els Tribunals han dictaminat que, tot i que la permuta és un acte discrecional de l’administració, mai pot comportar denegacions sistemàtiques i injustificades. Ara la pilota la té al damunt de la teulada l’administració que es veu obligada a executar la Sentència, a pagar les costes i resoldre la permuta.

Defensar la denegació de permutes perquè el sistema de provisió de llocs ordinari és el “concurs” és aberrant quan la Subdirectora fa “comissions a mida” a ex-alliberats sindicals afins a l’administració (no cal dir noms, oi?). Això comporta que aquestes places no surtin a concurs i, a més, que existeixi una reserva de plaça a un altre lloc que tampoc surt a concurs.

26 de març de 2021

Categories: 
Newsletter category: