IRRESPONSABILITAT I DESPROPÒSIT VIGILAR ELS JUTJATS LES 24 HORES

Esteu aquí

 

COMUNICAT (PDF)

 

IRRESPONSABILITAT I DESPROPÒSIT VIGILAR ELS JUTJATS 24 HORES

 

 

Des de la nostra organització USPAC hem denunciat en infinitat d’ocasions la càrrega de treball dels agents del CME en el seu dia a dia. Cada cop amb més serveis, controls planificats, incidents constants, agressions a mossos,... i, tot això, sense oblidar que seguir en Nivell 4 d’alerta terrorista.

Doncs bé, per si tot això no fos suficient, ara cal sumar-li les ordres emeses pel President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ordena una vigilància policial presencial i permanent de les seus judicials de les Audiències Provincials i dels 49 partits judicials de Catalunya.

 

Aquest nou dispositiu TOGA (vigilància 24h), amb la sagnant manca d’efectius que venim denunciant des de fa anys fruït de la manca de previsió dels nostres caps polítics i de la prohibició de realitzar noves promocions d’accés al CME, fa que en moltes destinacions/poblacions/comarques d’arreu del territori no hi hagi patrulles disponibles per a cobrir els serveis i incidents del dia a dia; no podent donar la resposta ràpida i efectiva que requereix la seguretat pública.

 

La més que important tasca de prevenció i vigilància també queda “tocada de mort”, i passa en molts llocs a ser inexistent (obviarem donar dades per motius de seguretat).

 

És una irresponsabilitat i un despropòsit ordenar als mossos un servei planificat fixe i permanent de 24h a tots els jutjats de Catalunya davant la manca d’efectius evident que pateix el nostre cos i estant en Nivell Alerta 4  sobre 5 per terrorisme, no ho oblidem.

 

Instem als responsables de la Prefectura, del Departament d’Interior i del Govern que donin solució a un problema que ells mateixos han generat, amb una manca de planificació evident que ha fet que durant anys el CME només faci que perdre efectius, conseqüències que estan pagant els ciutadans de Catalunya i la seva seguretat pública.

 

Els mossos som els que som, i no ens podem multiplicar. Els ciutadans mereixen un servei de qualitat, i això passa per poder tenir un servei de reacció eficient, a l’igual que una bona prevenció, vital per a disminuir la sensació d’inseguretat que hi ha actualment a bona part del territori.

Categories: 
Newsletter category: