L’OFICINA D’ATENCIÓ AL MENOR (OAM), S’HA ENFONSAT (I)

Esteu aquí

L’OFICINA D’ATENCIÓ AL MENOR (OAM), S’HA ENFONSAT (I)

NOTICIA (PDF)

 

L’OFICINA D’ATENCIÓ AL MENOR (OAM), S’HA ENFONSAT (I)

 

Ja fa un any i mig que els efectius de l’Oficina d’Atenció al Menor reben ordres del cap de la Unitat de Menors en les que s’encomanen tasques no policials per una banda i, per l’altra, que encobreixen la manca de personal del Departament d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), omplint de burocràcia i de tasques administratives/socials als agents de la Unitat.

 

A més a més, l’onada de Menors Estrangers No Acompanyats (MENA), els quals arriben del continent africà, va passar de 970 a l’any 2016 a 1700 l’any 2017, esperant l’arribada per al 2018, segons la directora de la DGAIA, d’uns 3250 MENA.

 

Per les reiterades queixes dels agents destinats en aquest servei, a la reunió del 5 d’abril de 2018 amb la Subdirecció General de Recursos Humans es van tractar diferents temes, entre ells les bosses d’hores extres que es repartirien per a l’any 2018, més concretament a l’estiu.

 

La USPAC va argumentar, després de l’explicació del repartiment de les bosses d’hores, que l’Oficina d’Atenció al Menor estava a punt del col·lapse i que seria necessari, si no arriben més efectius, que es pogués preveure un romanent d’hores extres per a cobrir aquest servei, ja que es preveia una allau de MENA.

 

La resposta de l’Intendent Amadeu Domingo, Cap de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat, va ser que: “abans d’assignar hores extres a la Oficina d’Atenció al Menor es passaria la instrucció dels atestats de menors a les OAC’S de Barcelona”, sense que cap membre de l’administració donés cap resposta més coherent i sense aportar cap solució, ja que fins i tot passant la instrucció a les OAC’S de Barcelona NO es resoldria el col·lapse actual.

 

A principis de l’any 2017 es van escriure una sèrie de notes informatives adreçades al cap de l’Àrea (responsable de la Unitat) i actual portaveu del Cos, l’Inspector Joan OLIVA comunicant una sèrie de mancances en quant a material, protocols i malestar dels efectius de l’OAM i, encara a dia d’avui, s’espera la seva resposta. El portaveu del CME policial està “missing”.

 

Aquestes mancances comunicades al Cap de la Unitat i al Cap de l’Àrea, no només duren a dia d’avui, sinó que s’han agreujat:

 

  • Actualment treballen uns 2/3 agents per torn, fet que ha desencadenat que hi hagi oficis pendents de comunicació a la Fiscalia des de encara finals de 2017.

 

  • Les ressenyes fotogràfiques dels menors es tenen que fer amb el telèfon mòbil dels agents, perquè no arriba una càmera fotogràfica en condicions. Patètic !!
  • Instal·lació a l’OAM de màquina d’escaneig i fax, ja que a dia d’avui es troba a un altre despatx i s’han de desplaçar contínuament.

 

  • L'OAM continua amb el pitjor horari que existeix en tot el cos, ja que estan assignats un horari de torns amb romanent i amb adscripció a l’especial específic, o sigui, sense cap garantia horària i sense temps per a descansar de la odissea en el qual s’ha convertit l’OAM.

 

NOTÍCIA COMPLERTA (PDF)

 

Categories: 
Newsletter category: