LA DGAIA I ELS CONSELLERS “PASSEN” DELS MENA

Esteu aquí

L’OAM S’HA ENFONSAT (II)

COMUNICAT (PDF)

 

L’OAM S’HA ENFONSAT (II). LA DGAIA I ELS CONSELLERS “PASSEN” DELS MENA

 

Durant el mes de juny de 2018 la Direcció General d’Atenció a la Infància i la Adolescència convocava als mitjans de comunicació i informava que es crearien fins a 400 noves places per a MENA a Catalunya, que s’ampliarien els seus equips de trasllats de MENA, que es crearia un nou centre primera d’atenció als MENA a Barcelona i, que la previsió per aquest any era l’arribada de 3250 MENA.

 

Cap de les informacions s’han complert per part de la DGAIA, tot i que la previsió d’arribada al nostre territori no és que sigui certa, sinó que es podria traspassar la xifra de 3250 MENA per a aquest 2018.

 

Es va obrir el centre de primera d’atenció a Barcelona, però quan semblava que començava a funcionar, es va decidir tancar-lo per diversos motius. Es va habilitar les oficines de la DGAIA a l’Avinguda Paral·lel, les quals fa uns dies han tancat. I l’arribada massiva de MENA ha fet que aquesta setmana no hi hagin places per a cap més i, que els centre de menors de protecció estiguin massificats.

 

Aquests dies les Comissaries de Mossos d’arreu del territori, principalment les de Barcelona, han vist com els MENA han arribat a les seves dependències i han tingut que dormir a les sales de recepció durant més de 24 hores, en alguns casos.

 

Des d’USPAC exigim que es posi fi a aquesta agonia que ja fa un any i mig que dura, la qual afecta directament a l’Oficina d’Atenció al Menor (OAM), com a encarregada de gestionar totes aquestes arribades de MENA i de manera genèrica a tot el Cos.

 

Demanem que la DGAIA acabi amb aquest despropòsit, deixi de fer política i afronti aquest problema, fent-se càrrec del que li pertoca:

  • Allotjament per a tots els MENA i previsió de futures arribades en massa
  • Equips de trasllats suficients amb cobertura 24 hores per fer front als cents i cents de trasllats que actualment realitzen els Mossos d’Esquadra
  • Educadors amb disponibilitat per fer front a les gestions amb aquests MENA, ja siguin de caire assistencial com quan un d’ells és ingressat en un centre hospitalari o és detingut.

 

Demanem a la DGP per a l’Oficina d’Atenció al Menor (OAM):

  • Incorporació, urgentment, de més personal per a realitzar la feina “pendent”.
  • Dotar-la de material adient per fer les tasques policials, com càmera de fotos per fer les ressenyes que fa més d’un any que s’espera, ordinadors per connectar “Livescan” a la sala de ressenyes,... ÉS MATERIAL PER TREBALLAR !!!

 

Tant el Conseller de Treball, Afer Socials i Famílies, com la Direcció de la DGAIA estan al cas de la situació, però sembla que el problema no vagi amb ells. Tornem a repetir, deixin de fer política i gestionin amb garanties aquest greu problema.

Categories: 
Newsletter category: