LES "APRETURES" DE TORRA

Esteu aquí

COMUNICAT (PDF)

LES “APRETURES” DE TORRA ENS TORNA A PASSAR FACTURA:

ELS MOSSOS TORNEM A SER AL PUNT DE MIRA DE LA FISCALIA.

 

Arrel de les actuacions obertes per la Fiscalia on es sol·licita a la Prefectura i la Direcció General de la Policia explicacions sobre les actuacions del proppassat dia 8 i 09/12/2018, des d’USPAC hem presentat un escrit a la fiscalia fent les següents al·legacions:

 

1- Que el cos de Mossos d'Esquadra és un cos policial, de naturalesa no militar, i sotmès al principi estricte i absolut de jerarquia (Llei catalana 10/1994, de 11 de juliol).  

 

2- Que a conseqüència de la investigació de la fiscalia s’està demanant als agents realitzar minutes policials. Amb això, es vulnera el dret fonamental dels agents que es veuen novament immersos en diligències penals per part dels seus superiors, obligant-los a realitzar minutes policials amb valor de documental-testifical, i que vulnera els seus drets fonamentals expressats en l'art. 24.2 de la C.E.

 

No és la primera vegada que es veuen embolicats els agents "de carrer" en aquest tipus de diligències que després poden acabar en un procediment penal com a investigats tal com va passar amb els fets esdevinguts l'1-O a Catalunya. Els comandaments policials continuaran sense assumir cap responsabilitat, sense defensar les actuacions dels agents que segueixen les seves ordres, i limitant-se a derivar la responsabilitat a l'actuació individual de cada un d'ells.

 

3- Són l'última “baula” d'una cadena, els més vulnerables, i les minutes policials que se'ls està demanant només tenen com a finalitat exculpar la cúpula policial i sobretot als dirigents polítics que utilitzen el cos de Mossos d'Esquadra per interessos partidistes.

 

4- Els agents del cos de Mossos d'Esquadra són excel·lents professionals que no tenen la culpa que des del Govern de la Generalitat  s’encoratgi a determinats grups de persones a "apretar" contra els interessos dels ciutadans i fins i tot contra la integritat física dels propis funcionaris del cos de Mossos d'Esquadra.

 

PRESIDENT TORRA, RESPECTI ALS MOSSOS !!

Categories: 
Newsletter category: