NOU ÈXIT JUDICIAL D’USPAC CONTRA L'ASEPEYO, PER TOT EL CME

Esteu aquí

NOU ÈXIT JUDICIAL D’USPAC CONTRA L'ASEPEYO, PER TOT EL CME

COMUNICAT USPAC (PDF)

 

NOU ÈXIT JUDICIAL D’USPAC PER TOT EL CME: IMPROCEDÈNCIA D’ALTES MÈDIQUES “CONDICIONADES”

 

Quantes vegades hem vist les altes mèdiques d’ASEPEYO sense estar totalment recuperat i se’ns declara APTE per treballar però condicionada a no fer nits o retirada d’arma, sense esgotar els 365 dies mínims de baixa per IT com aquest exemple?

 

Doncs bé, la “juguesca” d’ASEPEYO, amb el recolzament de la DGP, consisteix en deixar de satisfer la cobertura a l’agent, canviar-li de lloc de treball, evitar continuant pagant la baixa, i sense obtenir cap dret a ser indemnitzat per incapacitat parcial o incórrer en incapacitat permanent total. En aquests casos ASEPEYO hauria de pagar els imports i la DGP i la assegurança donar cobertura a les lesions temporals, seqüeles o incapacitats.

 

USPAC, va interposar demanda perquè aquest company continués de baixa, tot denunciant la il·legalitat flagrant d’aquest tipus “d’altes condicionades a segona activitat/adaptació de lloc de treball”.  Els Lletrats del Departament d’Interior, en la seva línia, van di que no: que és totalment legítim apartar a un company que estigués en tractament psiquiàtric, sense arma i sense fer nits, del seu lloc de treball per atendre l’OAC donat que és una feina gaire bé insignificant. De fet, la Subdirectora de Generals de Recursos Humans Sra. Maite Català, NO VA ATENDRE per dues vegades els requeriments d’informació que li feia el Jutjat, fet que es considerat a la Sentència.

 

Per part d’ASEPEYO, es defensa dient que si a la Direcció General de la Policia li està bé amb ells també, donat que pot seguir fent qualsevol tipus de feina encara que no estigui recuperat i així s’estalvien costos.

 

I en mig de tot això, un company que degut a l’alta d’ASEPEYO va haver d’agafar la baixa per la S.S per malaltia comuna, amb la pèrdua adquisitiva que això suposa.

 

La Sentència conclou per estimar indeguda l’alta mèdica del company i que ha de continuar de baixa, estimant l’argument dels serveis jurídics d’USPAC: no existeix al nostre ordenament jurídic cap “alta condicionada a segona activitat/adaptació de lloc de treball”, donat que si fos així “pervertiria” el propi règim jurídic de l’administració.

 

USPAC torna a demanar que es sancioni per part de l’administració a ASEPEYO per incompliment de les condicions contractuals, i com va fer sense el recolzament de cap altre sindicat al Consell de la Policia de 08-02-2018, que es resolgui d’una vegada per totes el contracte amb Mutua ASEPEYO per la seva mala praxis continuada en perjudici dels agents del cos.

 

 

AMB LA SALUT DELS MOSSOS NO ES JUGA

 

 

 

Categories: 
Newsletter category: