NOU REVÉS JUDICAL A LA “DAI”: ADVOCATS D’USPAC TOMBEN UNA SANCIÓ ALS JUTJATS

Esteu aquí

REVÉS JUDICAL A LA “DAI”:

COMUNICAT PDF

NOU REVÉS JUDICAL A LA “DAI”:

ELS ADVOCATS D’USPAC TORNEN A TOMBAR UNA SANCIÓ ALS JUTJATS

 

USPAC ha denunciat per activa i per passiva l’arbitrarietat de la Divisió d’Afers Interns (DAI) en la instrucció dels procediments sancionadors, convertint-se en una inquisició vers els agents del CME.

 

No realitzen una investigació “imparcial”, sinó que actuen com a part acusadora: busquen una i altra com redactar uns fets que se’ls facin venir a la seva causa per tal de poder ficar-los amb calçador dins un dels articles sancionadors.

 

Deneguen sistemàticament tots els mitjans de prova per la defensa dels agents expedientats, fets pels quals ja s’ha condemnat a la DGP per vulneració de drets fonamentals.

 

Els instructors de la DAI, al servei del Sr. Jaume Garcia Valls, miren a la resta d’agents dels cos des d’una “talaia”, sense que tinguin en compte el patiment i les conseqüències personals que tenen els expedients pels companys/es i les seves famílies. No seria la primera vegada que la DGP ha hagut d’indemnitzar, pels danys causats als agents, per la mala praxis de la Divisió d’Afers Interns.

 

El supòsit judicial que ha tornat a retratar als instructors de la poderosa DAI, consistia en què han intentat “encolomar” a un company, pèrit lofoscòpic de la Unitat Científica de la Comissaria d’IGUALADA, l’obligació de fer un informe “pericial” comparatiu de petjades pels quals no estan habilitats. Tot seguint informes dels seus caps, que en un acte de revenja per les denúncies de males praxis que havien rebut, han intentat perjudicar el màxim possible a l’agent en qüestió. La DAI, per a justificar una suposada negligència, ha fet un redactat dels fets on expressament ha canviat les paraules “informe pericial” per “informe policial”, i així poder fer-li responsable que no estigués del tot correcte, quan eren els caps qui no van atendre un requeriment judicial en forma.

 

Després d’un calvari de procediment, on s’ha hagut de suspendre les vistes perquè la DGP no ha atès els requeriments judicials per a completar la prova sol·licitada, el Magistrat ha conclòs que no sols no existeix negligència de l’agent, sinó a més hi ha una intenció del Director General de la Policia i de la DAI d’utilitzar un article de la Llei de Policia (art. 69,p) en un calaix de sastreper a sancionar als agents.

 

Com ja es va fer al Consell de la Policia, USPAC torna a demanar el cessament immediat del Sr. JAUME GARCIA VALLS com a cap de la DAI.

Categories: 
Newsletter category: