PRIMERA CONDEMNA PER LES AGRESSIONS A MOSSOS AL BARRI DE LA FLORIDA DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Esteu aquí

PRIMERA CONDEMNA PER LES AGRESSIONS A MOSSOS AL BARRI DE LA FLORIDA DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

COMUNICAT (PDF)

3/2020

 

PRIMERA CONDEMNA PER LES AGRESSIONS A MOSSOS AL BARRI DE LA FLORIDA DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

 

El Jutjat de Menors núm. 4 de Barcelona ha conegut del procediment penal contra el menor que va participar en els aldarulls al barri de La Florida d’Hospitalet de Llobregat el 2017, i on novament l’única acusació personada en la causa en defensa dels mossos ha estat el sindicat USPAC.

 

Els fets es remunten al 17 de febrer de 2017, quan va ser requerida la presència policial per una discussió que s’estava produint per alguns individus a les 05:00 hores de la matinada. Quan va arribar el primer vehicle policial, dos d’ells van emprendre contra els companys, i en procedir a la seva reducció varen aparèixer multitud de familiars amb la intenció d’impedir l’actuació policial.

 

En aquell moment els companys van ser agredits per desenes de persones i el menor acusat va prendre la defensa a un d’ells esgrimint-la en to amenaçant contra la resta.

 

El Jutjat de Menors ha considerat que aquesta actuació “constituye un delito de atentado ya que hay acometimiento a agente de la autoridad en ejercicio de sus funciones” i se’l condemna com a responsable d’un delicte d’atemptat a la mesura d’1 any de llibertat vigilada.

 

L’acció civil l’exercim davant el Jutjat d’Instrucció núm. 5 de l’Hospitalet de Llobregat contra els 6 adults processats per atemptat i lesions a qui demanem fins a 9 anys de presó.

 

El Consigliere Brauli Duart -flagell dels mossos- va refusar presentar acusació en defensa del cos, quedant-se USPAC com l’única acusació en defensa del col·lectiu.

 

La defensa de les nostres condicions laborals comença amb que no quedi impune cap agressió patida en acte de servei. Aquí també ens trobareu les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, perquè som diferents, perquè som i patim com tu.

 

 

Barcelona, 10 de gener de 2020

 

Categories: 
Newsletter category: