RECOMANACIONS DISPOSITIU 21-D

Esteu aquí

COMUNICAT (PDF)

 

RECOMANACIONS DISPOSITIU 21-D

 

Malauradament, ens tornem a trobar davant d’un possible “1 d’octubre”. L’experiència d’USPAC als tribunals en la defensa de la majoria d’agents investigats arrel de l’1-O, així com les darreres actuacions de la Fiscalia Superior de Catalunya donen a pensar que tornem a estar al punt de mira de Jutges i Fiscals. Ja va succeir amb la problemàtica dels llaços grocs i després amb l’aixecament de barreres, que ha donat lloc a diligències obertes per la Fiscalia, on USPAC ha comparegut els dies 29 d’agost i 12 de desembre de 2018 en defensa dels agents, sol·licitant l’arxiu.

 

En qualsevol cas, la millor defensa és la d’estar previngut i ser coneixedor dels nostres drets. Per a minimitzar els problemes judicials on puguem veure’ns immersos, novament per les ordres rebudes, recomanem que al finalitzar el dispositiu es redacti una nota informativa amb 3 temes troncals en cas de:

 

  1. MANCA D’ORDRES CONCRETES.

 

  • Hem prendre nota de tot el que ens informin al brífing, fer preguntes concretes i exigir respostes, en cas negatiu ho farem constar a les notes informatives.

 

  • Cada cop que es comuniqui amb la SRC prendrem nota de l’hora exacta, i quina ha sigut la resposta.

 

  • En cas de no rebre ordres concretes, s’ha de demanar que es personi el cap del dispositiu seguint el conducte reglamentari.
  1. MATERIAL DEFICITARI I/O NO ADEQUAT.

 

  • Molt important prendre nota del material assignat per a aquest dispositiu (vehicle /no vehicle, núm. de portàtils i referència, cascs, escuts,...

 

  • En el cas que observem que és inadequat, està espatllat o no el sabem utilitzar, també ho reflectim a la nota informativa. Si és possible, feu fotografies.
  1. MANCA DE FORMACIÓ.

 

  • En el cas de que ens encomanin tasques diferents a les que són les nostres, (per exemple fer ordre públic per part d’USC no essent ARRO ni BRIMO), també ho farem constar en la nota informativa.

És important que imprimiu dues còpies de la N.I. i feu una fotografia de l’aplicatiu.

 

En el cas de patir qualsevol incidència en el servei i/o algun atemptat contra la vostra integritat física comuniqueu amb el vostre delegat de referència. També disposeu dels telèfons d’urgències del sindicat.

 

Hem habilitat pels afiliats d’USPAC un servei d’urgències 24 hores amb el telèfon 666 905 433 per tal que disposeu d’assessoria legal per part dels nostres serveis jurídics durant tot el dispositiu del 21-D.

Categories: 
Newsletter category: