RESUM REUNIÓ REGIONAL RPTE 23-01-2019

Esteu aquí

RESUM REUNIÓ REGIONAL RPTE 23-01-2019

 

NOTÍCIA (PDF)

 

RESUM REUNIÓ REGIONAL RPTE 23-01-2019

 

El proppassat 23 de gener, sindicats i caps de la Regió Policial Terres de l’Ebre  i Cap d’administració ens vam reunir. Aquests són els punts que vam tractar:

 

GENERAL:

-Manca de vehicles 4x4 i redistribució de vehicles depenent de les necessitats a cada comissaria: No depèn de la Regió, al mes de setembre rebran vehicles però la distribució d’aquests depèn de Prefectura, des de la Regió es reclamarà.

-Manca de roba d’hivern: Com ja ens van avançar, s’està repartint la roba d’hivern, a part del territori, ens diuen que a l’Ametlla arribarà en una segona fase que segurament es demorarà fins l’any vinent. Seguirem reclamant que els companys/es puguin treballar a tot el territori en les condicions òptimes de seguretat i salut laboral.

-Seguretat a les comissaries: S’ha auditat i revisat els elements de seguretat de les comissaries, no només de la regió sinó de tota Catalunya. Hi estan treballant.

-Funcionalitat de les tablets: S’ha demanat ampliar les utilitats i prestacions d’aquestes, estan d’acord amb nosaltres però és un tema que s’hauria d’elevar a la Comissaria general Tècnica de Seguretat, no depèn de la Regió.

-Demanem directrius clares en quant a la justificació dels permisos hospitalaris i cirurgies sense ingrés: ens confirmen que s’ajusten al que diu els criteris, “pacient precisa de repòs domiciliari” pel que fa a les cirurgies i “pacient precisa de cures i atenció al domicili” en cas dels ingressos hospitalaris amb alta en el moment de gaudir del permís. Davant qualsevol dubte contacteu amb els vostre delegat/da.

 

ABP GANDESA:

-Banderes que tapen la visualització de les càmeres: S’ha demanat insistentment a Prefectura i no hi ha forma que autoritzin el desplaçament de la càmera, seria tan senzill com això !!

-Vestuari per a motos: S’ha de decidir des de Prefectura. Des de la regió ho han reclamat insistentment i, de moment, continuen sense resposta.

-Avaria calefacció a Gandesa: Confirmen que van tenir una incidència a inicis de gener i es va solucionar en dos dies.

-Suzuki Vitara avariat: Ens confirmen que el dia 10 de gener ja estava reparat, van estar un parell de setmanes sense.

-Cobertura mòbil: Ens demanen llocs concrets on hi ha poca cobertura o gens, farem les gestions via delegat. Ens comenten que aquest any surt nou contracte i segurament tornaran a canviar de companyia i si hi ha zones amb poca cobertura es reclamarà a la companyia que pertoqui.

-Servei UI i GNP: S’està treballant i s’ha arribat acords en el tema d’activació als agents de guàrdia i també a les guàrdies en cap de setmana entre altres, el delegat us ho explicarà en les visites sindicals que realitzem.

 

CD MÓRA D’EBRE:

-Sector de trànsit de Móra d’Ebre: Preguntem si hi ha cap novetat per part de la DGP del que passarà amb aquest sector... La resposta és NO. Exposem que és una llàstima que deixin morir el sector, cada cop hi ha menys patrullatge preventiu i controls a la zona. Considerem que és molt negatiu de cara a la prevenció i atenció a la ciutadania.

-Tanca de seguretat de la peixera no funciona: Ens diuen que s’ha reparat.

-Tanca del pàrquing que amb la boira queda oberta: Es desconeixia i s’està revisant.

-Incidència en la imputació d’hores de tir: Els caps ens manifesten que totes les incidències tenen voluntat de resoldre-les i són conscients que al mosso/a no se’l pot perjudicar, per tant si hi ha cap incidència es gestionarà perquè ningú surti perdent.

-Plantes de Marihuana a l’exterior: Es demana contenidor com tenen en altres comissaries. Ens diuen que la intenció es treure en breu un comunicat per a portar-ho sempre al contenidor de Tortosa, centralitzant-ho a la Regió.

-Estacionament de vehicles privats: Seguim amb alerta 4 sobre 5, demanem poder estacionar els vehicles privats a l’interior del pati de la comissaria o dotar d’un aparcament amb unes condicions òptimes de seguretat. Ens responen que no hi ha espai físic per a poder estacionar els vehicles dins i que mai han tingut cap incidència amb els vehicles. Es controla via càmeres, rondes perimetrals,...

-Pilones exteriors: A l’avaluació  de seguretat es va decidir que no era necessari, però a la nova auditoria s’està revisant.

 

CD AMETLLA DE MAR

-Instrucció d’atestats amb detinguts per nou any policial: Ens confirmen que la intenció és fer-ho només pels casos on hi hagi detinguts que per a tractar-se de delictes lleus hagin de quedar sense efecte.

 

ABP TORTOSA

-Poca visibilitat des de peixera a la zona d’accés a comissaria: L’auditoria que s’està realitzant a totes les comissaries de Catalunya ho preveu tot, tant els canvis en les càmeres de seguretat (està previst que s’executi al 2020), la instal·lació aquest 2019 de nous sistemes d’accés (targeta i empremta digital) així com a revisar tots els elements de seguretat.

En breu ens passaran el calendari de reunions pel nou any policial, us aconsellem que si teniu qualsevol queixa la traspasseu al vostre delegat/da abans, per a poder-ho tractar amb els Caps amb la major celeritat possible.

 

 

 

Categories: 
Newsletter category: