REUNIÓ REGIONAL PIRINEU (RPPO) 28-05-2019

Esteu aquí

REUNIÓ PIRINEU OCCIDENTAL

 

COMUNICAT (PDF)

REUNIÓ REGIONAL PIRINEU OCCIDENTAL 28-05-2019

 

 

A NIVELL REGIONAL:

 

- Dispositiu Toga: Hi ha possibilitat que es realitzi amb hores remunerades per tal de no tenir hipotecada la única patrulla disponible ?. Ens diuen que no depèn de la regió. Asseguren haver-ho demanat a Prefectura. Estan pendents resposta de la DGP.

 

Qui participa, a part d’USC, en aquest dispositiu i com es distribueixen? Resposta: també ho fan serveis regionals i centrals (10 agents). Van a on faci falta cobrir-ho.

 

- Uniformitat i roba d’hivern: Un any més els companys han tingut que passar la temporada d’hivern amb pantalons de pinces, camisa i botes de baixa qualitat, des de la regió es pot buscar alguna solució per reduir aquest problema tant greu?. Per part de l’administració no ha respost. Cap de la regió diu que des de la seva arribada ho ha dit, però que no hi veu cap solució. Insistim que la “nova uniformitat serà millor”, però que realment no serà la idònia per a treballar a temperatures molt gèlides del Pirineu.

 

-Cedir un cotxe de l’Administració pels companys/es que han d’assistir a judicis, ja que tenen que anar amb el seu vehicle privat. La cap d’administració no ha respost. I quan hem insistit en aquest punt, el cap de la RPPO ha dit que si es dona el cas que un company no té vehicle particular, se li ha de deixar un d’oficial si o si.

 

- Gratificació/remuneració als agents que realitzin la figura de “responsables” de torn, de no ser així, cobrir un comandament per torn de treball. Responen que sempre posen un caporal per ABP, però per causes sobrevingudes pot fallar. Ens demanen que els hi diguem totes les jornades de succeeix. Així mateix, ens diuen que si un agent ha de fer de “responsable”, ve abans i marxar més tard, que s’ho pot apuntar.

 

-Està previst, davant les greus mancances de personal de la regió, alguna mesura de contingència per a dotar de més efectius operatius ?; La regió sol·licita efectius a la DGP ?; S’ha demanat algun pla d’hivern o companys/es amb pràctiques?

En aquest punt el cap de la regió ha començat amb un to prepotent i, finalment, ha acabat dient el tòpic: “des de Barcelona es decideix tot”...

 

Els mossos n’estan farts de la “penossitat” que suposa treballar una única a patrulla al territori i en cas de cantar 33, saps que la propera patrulla en arribar trigarà un mínim de 45 minuts o més. La crispació va en augment i o veuen predisposició pels seus caps, sinó com els AP es deneguen, no s’atorguen vacances quan es volen,... tot això amb l’agreujant que estem en nivell 4 sobre 5.

 

-Es revisaran i incrementaran les mesures de seguretat a les comissaries?; millorar les càmeres i posar-hi on no hi ha. Ens diuen que les càmeres s’han de canviar en breu i que s’han de fer altres millores.

 

-Treure dades dels Quadrants mensuals del suro de brífing: que només consti el TIP. Es comprometen a mirar-ho i ho concretaran en breu.

 

-Dispositius Eleccions/Urna: queixes a territori per com s’han portat a terme, ja que a moles destinacions no s’ha explicat als efectius quins criteris s’han seguit per a incloure companys/es que feien torn ordinari al Dispositiu Urna i cobrar aquest dia. Ens diuen que no en tenien coneixement i que ho revisaran.

 

-Respectar les dates de les reunions regionals: que siguin trimestrals i al finalitzar la reunió regional, ja tinguem data de la propera reunió. No pot ser que estiguem esperant més de 8 mesos. El cap de la Regió es compromet a fer-ho correctament.

 

ABP TREMP

 

- Desplaçaments a la comissaria de Sort, de manera constant, per a cobrir servei: Es demana poder buscar una solució per afrontar aquest problema. “Pilotes fora”, diuen que és la mateixa ABP i la manca d’efectius provoca aquests desplaçaments.

 

- Van estar tres setmanes sense calefacció i tenint que portar i custodiar els detinguts a Sort. Per què tanta demora en reparar-ho?. Ens diuen que és una reparació complicada i amb un alt cost, però que en breu es farà l’obra necessària.

 

- Controls de trànsit planificat a Vielha o Pont de Suert: Deixar de fer aquest control fixe i més a les 03:00h, ja que estem posant en risc les patrulles. Entenem que trànsit ha de cobrir en cas d’accident o incident greu la zona de Vielha, però no fer-hi anar la patrulla perquè si. S’han d’incrementar i molt els efectius de trànsit Vielha. El cap de la regió pren nota i diu que s’ho mirarà per a buscar una solució.

 

- Parc mòbil trànsit Tremp: Els dos vehicles Pathfinders tenen problemes mecànics. Per quan la renovació de la flota de vehicles?. No hi ha una data concreta.

 

C.D SORT

 

- Greu manca d’efectius: les constants pèrdues d’agents, fa que no es puguin ni cobrir els torns i tinguin que pujar des de Tremp a cobrir els serveis. Es poden recuperar els agents que estan comissionats a territori i aquests tornin a la seva plaça de treball que és Sort? (Tret de les comissions mèdiques).

 

- Garantir un cap de torn a l’ABP: Tenim diversos dies sense caporals. Des de la regió fan pilotes fora i diuen que ells ho miren, i que si ha succeït algun dia puntual ha estat per baixa d’última hora. Ens diuen que aportem tots els dies que això succeeix.

 

- Poder disposar d’un perfil més ampli (com la OAC/GAV) diversos agents per torn de treball, per si no disposen de caporal. Ens diuen que ho miraran i que ho faran.

 

ABP VIELHA

 

- Neteja accés comissaria quan hi ha nevades: Qui fa aquesta neteja i quin protocol es segueix? En aquest punt hi ha bastanta tensió amb la Cap d’administració, ja que diuen que la pòlissa contractada per la DGP no contempla aquesta neteja, però que revisaran el protocol. Finalment, ens diu que és l’Ajuntament, però que ho fan per prioritats, i la comissaria no està al 1r lloc. Cap i Sots Cap de l’ABP, ja ho saben.

 

- Poder tancar les portes, amb clau, d’accés a OAC i altres perquè no pugui passar cap persona que entri a recepció de la comissaria. Ens diuen que ho revisaran i faran una auditoria per si l’han d’incloure al pla de seguretat.

 

- Sector Trànsit, “tocat de mort”: Hi ha alguna mesura de contingència per afrontar la situació que pateix aquest sector? Si els agents que hi ha ara, guanyen plaça a USC i marxen, com s’afrontarà aquest problema? Es té previst treure algun oferiment?... La manca de previsió de la Regió, de prefectura i de la Divisió de trànsit és indigna, ja que fa 5 o 6 anys que no hi ha patrulles de trànsit per a cobrir la Vall i ningú hi ha posat cap solució... no es mereixen el càrrec que ocupen. La resposta de la regió i dels altres Caps, és indigna per la greu situació que es viu. No tenen vergonya !!!

 

C.D PONT DE SUERT

 

-Es té previst tirar endavant les obres de millora, que quedaven pendents de fer de la comissaria?. Aigua calenta: Està solucionat aquest problema amb la caldera?

  • Aquests punts no van obtenir resposta, ja que ens van dir que ja havien estat tractats. Per a més informació, contacteu amb nosaltres.

 

-Cadires noves i material divers per a Pont i per a Vielha. Ens diuen que ha arribat aquesta setmana i que estan pendents de començar a repartir-ho.

 

ABP LA SEU D’URGELL

 

-Directrius que hi ha a la comissaria per fer el 18 curt o llarg, i per anar al WC: Estem tenint moltes queixes sobre el cap d’USC de la Seu. Ens diuen que no hi ha cap problema en anar a comissaria, però que les patrulles han de cantar el 18 quan el fan.

 

-Comunicacions via WhatsApp i correu electrònic: hi ha caps que utilitzen aquests mitjans NO oficials per a contactar amb els agents. Demanem que es deixi d’utilitzar. Hi ha tensió en aquest punt. Li deixem clar al Cap de la regió que no es pot fer i no és legal. Finalment, ho accepta i ho traslladarà a la resta de comandaments de la RPPO.

 

-Conducció de forma evasiva de Guàrdies Civils per la zona perimetral de la comissaria: S’ha fet alguna gestió amb la Comandància de la Guàrdia Civil o directament al Ministerio?. En aquest punt fan “pilotes fora” i diuen que ho han traslladat al Cap del CME i desconeixen les gestions que s’han fet. Alhora que parlen de percepcions dels agents, ja que amb les càmeres “no es pot apreciar” quelcom.

 

-Trànsit: Es cobriran les baixes que hi ha per comissions mèdiques i concurs general?. Altre cop “pilotes fora”... diuen que no, depèn de la CSUCOT/Prefectura i que ells no tenen capacitat de demanar. En fi, ja veieu quina poca voluntat que tenen

 

-S’adjunta dossier greuges dels companys/es. Resumim al màxim. Si necessiteu més informació ens ho demaneu.

  • Estacionament: tenen pendent fer l’obra i retirar la vorera.
  • Climatització dependències: tenen pendent de revisar-ho i arreglar-ho.
  • Cadires ergonòmiques: ens diuen que aquestes només són per les Sales o per la gent que té adaptacions mèdiques. Donen les que diu la DGP, o sigui les normals.
  • Il·luminació exterior i càmeres: estan previstes les obres de millora i es faran.
  • Alcoholímetre: ens diuen que només tenen 4 per tota la RPPO, i que la Seu sempre disposa de patrulla de trànsit, per lo tant ells s’adrecen a fer-ho.
  • DEA: s’acaba de signar conveni. En breu ho repartiran.
  • Roba d’hivern: ho hem explicat amunt. No hi ha cap previsió de roba específica. USPAC, no deixarà de lluitar fins a aconseguir quelcom.
  • Ús gorro de llana: ens diuen que no hi ha inconvenient, sempre que la temperatura sigui baixa. De dia, amb sol i calor no ho permetran.
  • Teulada exterior vehicles: continuen dient que no ho tenen contemplat. Des d’USPAC haurem de buscar altres vies i denunciar-ho.

 

C.D PUIGCERDÀ

 

- El Dipòsit provisional de substancies estupefaents és el calaix d’AOC. Tot i que es posa dins un taper, la forta olor que fa és insuportable. Hi han diverses queixes i notes informatives fetes. Quina solució donen?

 

- A Puigcerdà es queixen que tot i haver-hi efectius d’USC apuntats a hores d’USC les donin a gent d’altres especialitats.

 

- Que es planifiqui tot el romanent abans d’acabar l’any policial, per què no s’ha fet i llavors ho treuen de la bossa d’hores.

 

En tots aquests punts no vam obtenir resposta, ja que ens van dir que s’havien tractat, anteriorment. Per a més informació, contacteu amb els delegats/des.

 

 

 

 

 

 

 

Categories: 
Newsletter category: