REUNIÓ REGIONAL RPMB 14-12-2017

Esteu aquí

REUNIÓ REGIONAL RPMB 14-12-2017

COMUNICAT USPAC (PDF)

 

REUNIÓ REGIONAL RPMB 14-12-2017

 

 

Avui, 14 de desembre de 2017, s’ha celebrat la reunió trimestrals entre sindicats representatius i els caps de la RPMB. Els temes tractats s’exposen a continuació:

 

Planificació i administració.

 

1. PAP’S denegats per defecte. La USPAC no està d’acord amb la denegació gairebé per defecte dels PAP’S a tota la RPMB, sobretot per les festes de desembre i gener. Hem demanat que es faci una planificació dels mínims que es necessitin per escamot i a partir d’aquí concedir els permisos d’AP a qui correspongui. També ens heu fet arribar de la “discrecionalitat” a l’hora de concedir aquests permisos, ja que a uns si i a d’altres no. L’administració té que ficar fil a l’agulla i si fa falta, en dies concrets i senyalats que els PAP’S també tinguin una puntuació com succeeix amb les vacances. S’ho “estudiaran” i ens diran quelcom.

 

2. WhatsApp per canvis de planificació. Reiterem en aquesta reunió que segons normativa del cos, el whatsapp i el correu electrònic no són les eines de canvis de planificació, i que aquestes s’han de fer de manera telefònica. Si us trobeu amb alguna situació semblant ens ho feu saber.

 

3. Formació en horari de treball. La USPAC torna a insistir que es faci la formació en horari de treball i, sempre i quan, el Moss@ tingui hores disponibles per a realitzar-la. També hem proposat que s’utilitzi l’aplicatiu de formació perquè els Moss@s es puguin inscriure a la edició de la formació que els hi vagi millor, ja que la planificació és anual. EN CAS QUE US PLANIFIQUIN FORMACIÓ SENSE TENIR HORES PER FER-HO, POSSEU-VOS EN CONTACTE AMB EL VOSTRE DELEGAT.

 

4. Moss@s desenvolupant tasques de Caporal. La USPAC s’ha queixat que alguns escamots d’OAC no tenen caporal responsable i aquesta funció recau de manera permanent en Moss@s, als que se’ls hi exigeix la mateixa responsabilitat. L’administració farà una reestructuració perquè això no passi. Si no és així, hem demanat una compensació a aquests companys.

 

5. Moss@s treballant fora de la seva unitat i a llocs de nivell superior. La USPAC ha rebut reiterades queixes de companys/es que amb els últims dispositius han passat més d’un mes fent tasques a altres unitats de nivell superior a la seva. Per aquest motiu tenen que tenir una compensació, almenys pels dies treballats a unitats de nivell superior. L’administració contesta que ho ha elevat a recursos humans i ens donaran resposta sobre la determinació.

 

6. Roda ACD. L’administració confirma que l’ordre de preferències de destí serà: 1- els que van entrar al febrer de 2016, 2- els que van entrar al febrer 2017 i 3- els que ho van fer al juny 2017. Dintre d’aquests períodes, els primers són els de la plaça definitiva i després els provisionals per promoció i ordre de promoció. La USPAC va aportar que els Moss@s amb plaça definitiva haurien de passar per davant dels Moss@s amb plaça provisional, com s’ha fet històricament al Cos.

 

7. GNP’S per als serveis d’investigació i altres unitats de la RPMB. Tots estem d’acord que Barcelona viu, en els últims temps més que mai, molts dispositius i macro-dispositius, on en alguns d’ells s’activen efectius per a que restin a l’espera per si es tenen que activar en qualsevol moment. Això implica que hi ha molts companys/es que es troben a casa seva a l’espera que els puguin activar sense cap mena de compensació. La USPAC peticiona que s’activin les GNP’S a la RPMB, com ho està en vigor a altres regions, per a compensar els efectius que s’activin, però que tinguin que restar a la espera de si tenen que anar a treballar o no. LA administració es compromet a elevar-ho i donar resposta, esperem que afirmativa.

 

8. Felicitacions actuació atemptats. L’administració sempre actua d’una manera egoista a l’hora de donar felicitacions. Cada any Moss@s que han participat en actuacions meritòries es queden sense reconeixement pel simple fet de canviar de destí. Emplacem a que s’augmenti el “cupo” de felicitacions i que en el cas de l’actuació dels atemptats de l’agost que ningú es quedi sense aquest reconeixement.

 

9. Eleccions 21D. Es cobriran tots els col·legis de la RPMB, 193 pel nostre cos i 70 per la GUB. No hi hauran patrulles unipersonals.

 

Instal·lacions

 

10. ABP Horta-Guinardó. Després de reiterades queixes, al 2018 es durà a terme la reforma dels accessos en aquestes dependències. JA ERA HORA!!!

 

11.Trasllat del GRM a la Comissaria de Sants. S’està estudiant per un tema bàsicament de millora d’espais, reubicar el Grup del GRM a la Comissaria de Sants.

 

12. OAC Plaça Catalunya. Durant el febrer/març de 2018 es finalitzaran les obres en aquestes instal·lacions i continuaran a estar operatives.

 

Parc Mòbil.

 

13. Canvi flota de vehicles a la RPMB. Durant el 2018 es començarà a renovar la flota de vehicles pel sistema de rènting. Els primers vehicles a renovar serà una part de les motos del GRM (juny-setembre). La resta finals 2018-2019.

 

 

 

Categories: 
Newsletter category: