REUNIÓ REGIONAL (RPMB) 20-05-2019

Esteu aquí

REUNIÓ METROPOLITANA DE BARCELONA

 

COMUNICAT (PDF)

 

REUNIÓ REGIONAL (RPMB) 20-05-2019

 

- Formació en hores de treball, de manera uniforme, per a tota la RPMB. USPAC demana que es faci la formació en horari de feina. Responen que ara la formació serà de 6 hores i que en breu es planificaran 8,5 de formació, per a fer una jornada sencera de treball/formació. Una companya en segona activitat, que s’incorporarà en breu, s’encarregarà de la gestió de la formació.

 

- Roda ACD. Coincidint amb el concurs general hi haurà rotació a l’ACD. USPAC proposa la obertura de noves ACD’S a la Regió per descongestionar l'ACD de les Corts.

 

- Data obertura OAC Plaça Catalunya. Encara no es coneix la data d’obertura. USPAC demana que s’accelerin els tràmits per descarregar de feina la OAC de Ciutat Vella i Eixample.

 

- Protocol d'actuació unitari amb DGAIA per a la rebuda de MENA a les dependències policials de la RPMB. Responen que han fet la petició formal a la DGAIA perquè es facin càrrec dels MENA que arriben a dependències, però no han respost. Està previst l’obertura d’un centre d’acollida de MENA a Barcelona, però no hi ha data.

 

- Implementació de les guàrdies no presencials a les UI de la RPMB. Ens responen que la direcció del Cos és que totes les guàrdies siguin presencials.

 

- Grup de fures voluntaris per a fer front el pla polièdric. USPAC demana l’adscripció sistemàtica a nivell 3 d’aquests efectius, si fan servei regional i que sigui un servei voluntari. També que es reforci aquest servei per a realitzar els trasllats dels detinguts. Ens responen que no és un grup regional i que és un servei voluntari, qui no el vulgui realitzar només té que dir-ho i no ho farà. Com és un grup de voluntaris no hi ha compensació de cap tipus.

 

Així mateix, es posa de manifest que l’horari actual especial flexible de USC no s’ajusta a l’horari que realitzen els agents que fan aquest servei. Si us trobeu en aquesta situació, poseu-vos en contacte amb el delegat de la RPMB.

 

- Efectius en pràctiques que s'incorporaran a la RPMB i la seva distribució per comissaries. Secretisme sobre els efectius que arribaran a Barcelona i a quines ABP’S es destinaran.

 

- Trasllat dels efectius de trasllats que comencen servei a Sants i ara començaran a la Ciutat de la Justícia. Demanem, a petició dels companys/es, que continuïn començant el servei a Sants. Almenys, fins que es solventi el tema de l’espai dels vestidors per a tots els mossos destinats a l’edifici. Ens responen que per qüestions operatives, per tenir el vestidor i la taquilla en el seu centre de treball, s’ha decidit fer aquest canvi. Que van demanar als caps de la Unitat de Menors, si podien deixar les seves taquilles i tenir-les a Sants, i els hi van dir que si.

 

- Unificar custòdia de majors i menors a la Ciutat de la Justícia i adscripció al Q3 amb voluntaris per a fer nits, incomplint normativa horària i perdent la especificitat de fer custòdia de menors. Ens responen que per les nostres al·legacions s’ho miraran i ens donaran resposta, que és una proposta i encara no s’ha decidit en ferm.

 

- Sala Central de Comandament. USPAC peticiona que es generin places a la Sala de la RPMB i places adaptades als companys/es que veuen com desapareix el seu lloc de treball amb el perfil de Sala. Ens responen que han passat la problemàtica i que seran benvinguts, pels problemes d’estrès i de sobresaturació de feina a la sala RPMB.

 

- Tir. USPAC proposa que s’obrin els horaris perquè de manera voluntària puguin anar a tirar. Ens responen que s’accepta i s’obrirà alguna jornada per a voluntaris.

 

- Canvi de seu dels serveis regionals RPMB a l’ABP Sant Andreu. Pels GUILLES i altres serveis regionals no trobem operativa aquesta ubicació, allunyada del centre neuràlgic d’actuació. Ens responen que de moment es quedarà així i, que hi ha sobre la taula, pujar a nivell 2 els GUILLES.

Categories: 
Newsletter category: