REUNIÓ REGIONAL RPMN 11-04-2018

Esteu aquí

REUNIÓ (PDF)

 

REUNIÓ REGIONAL RPMN 11-04-2018

 

-Sala Regional: amb la gran manca d’efectius, com es que no surten hores extres per aquest servei, ja que d’aquesta manera es podria ajudar a cobrir aquesta mancança. Ens responen que no existeixen hores extra per a cobrir mancances de personal. Estan els POEA, destinats per serveis en concret.

 

El caps diuen que els/les agents destinats/ades a la Sala podran apuntar-se a les hores per fer POEA a Sabadell i Terrassa.

 

-USC Sabadell: problema de seguretat en el mercat setmanal dels dissabtes. Han d’entrar dos o tres companys/es i uniformats, per un carrer que és problemàtic i, a sobre, ple de gent. Demanem fer aquest servei sense accedir a l’interior, amb la seguretat vulnerada completament,... des de l’entrada del mercat, o servei de paisà,... per seguretat dels companys/es.

 

Ens responen que aquest mercat setmanal és el mateix que hi ha a diferents poblacions del territori. Que la “filosofia” del CME és que hi hagi molta proximitat. Aquest servei està pensat per a evitar furts en els mercats.

La Policia Local, també va a aquest servei des de fa molt de temps i no hi ha hagut cap problemàtica ni agent afectat. Diuen que s’ha de fer amb el màxim de seguretat possible.

 

-Caldes de Montbui: Companys/es d’aquesta CD, ens comenten una inquietud que els ha arribat, a l’obrir-se Moià. Els han comunicat que tindran que absorbir la zona de Lliçà, que actualment ho porta Granollers. Es podrà cobrir amb els mateixos efectius que hi ha?, tenint en compte la zona de Lliçà és bastant amplia i són poca gent.

 

Resposta: Hi haurà reestructuració, ja que es passen uns pobles a la zona del Moianès i altres a l’ABP de Granollers. No hauria d'afectar per res, ja que no s'incrementa, sinó que es canvien unes poblacions per unes altres. No hi ha previsió d'apertura.

 

-USC Terrassa: Quins són els criteris per a concedir PAP’S ?. Demanem que siguin criteris unificats per tots els escamots i persones per igual.

La queixa és que amb el mateix nombre d’efectius, hi ha “mossos” que els concedeixen PAP’S i a d’altres no.

 

Resposta: Sempre es fa un anàlisi objectiu des de la Regió, només hi ha “constància” que s'han denegat dos PAP a una persona, el 24 i 25 de febrer, ja que només quedaven 12 efectius en torn de T/N, i 115 concedits.

 

Companys/es, SEMPRE s'han de demanar els PAP per l’ATRI. D’aquesta manera queda constància de les denegacions, sinó a la Regió aquesta part no arriba, i per estadística els tenen tots com concedits.

 

-USC Mataró: En aquesta ABP, hi ha companys/es que tenen vehicles elèctrics i no els deixen carregar als carregadors elèctrics que hi ha per aquesta finalitat. Per quin motiu ?

 

Resposta: No es poden carregar per problemes de tensió, perquè no hi ha infraestructures preparades i, per riscos. NO es pot.

 

S'ha comentat que pot ser s'hauria de començar a valorar l’opció de posar punts de càrrega, ja que potser, en un futur, tots els vehicles ho necessitaran.

 

-Servei TASCÓ de Trànsit, la divisió de trànsit estudiarà que siguin serveis amb VAR 15.

 

-Búnquers per substàncies: les càmeres estaven enfocades per a donar seguretat a aquests búnquers, ni hi ha més llum per a poder enfocar millor la zona, ni els cadenats amb sensors,... no han arribat.

 

Des de regió ens han informat que han volgut prioritzar obrir búnquers, ja que les pudors a les comissaries eren insuportables. El tema de llums està demanat i els cadenats també. El moviment/enfocament de les càmeres va per llarg, ja que son permisos especials.

 

-USPAC va demanar la “calendarització” de les reunions per a aportar problemàtiques, ens han manifestat que seran cada 3 mesos. Seran al juny, setembre i desembre. I així successivament.

 

-Van comentar, que a la RPMN es va començar una prova pilot, la qual porta temps fent-se i dóna bona sortida. Hi han penats que han estat condemnats a fer treballs per a la comunitat, i altres estan fent tasques a comissaries com pintar, manteniment, jardineria,... Sempre, a priori, és el cap de l'ABP el que valora i després es fa una entrevista.

 

 

Categories: 
Newsletter category: