REUNIÓ REGIONAL RPP (30-05-2019)

Esteu aquí

PONENT

 

COMUNICAT (PDF)

 

REUNIÓ REGIONAL PONENT (RPP) 30-05-2019

 

 

Incidències a totes les comissaries de la RPP:

 • No es netegen els vehicles de fa mesos. FAN MANIA !. L’administració fa pilotes fora, diuen que s’està posant el servei al dia. Companys/es, passeu-me sempre totes les incidències al moment.
 • No es fa pública la llista d’efectius que cobra i no dels dispositius electorals. L’intendent Dalmau diu que no s’ha fet mai i no entén el motiu pel qual es demana. Nova demostració de transparència zero.
 • Manca reposició i roba de baixa qualitat: Un cas: Fa més de 4 mesos va demanar uns pantalons bielàstics i no hi ha manera que li arribin. És inadmissible. Quan algú demana una peça de roba, és perquè la necessita. Adm. Diu que és cert, però que estan pendents dels nous pantalons.

Altri: ha demanat 3-4 vegades reposició; tots els que arriben li piquen molt, fins al punt de no poder aguantar. No és la primera persona que es queixa de la baixa qualitat del material de dotació... Pilotes fora de l’administració, dient que no tenien constància i... La uniformitat actual, és patètica.

 

Comissaria de Tàrrega (sector de trànsit)

 • Fums dels vehicles al pàrquing on els agents de trànsit tenim les taquilles amb la roba de la uniformitat. A més, fem servir la sala del brífing al costat d’on entren i surten tots els vehicles, per la qual cosa el nostre organisme absorbeix tots els gasos contaminants de la combustió.

A l’any 2012 se’ns va reubicar, dient que seria una mesura provisional, però 7 anys després estem en el mateix lloc i els agents ja n’estem farts d’aquestes pèssimes instal·lacions. Volem que se’ns posi a un lloc decent i sobretot que no haguem de treballar amb els fums. Ens diuen que tenim raó, però que no hi ha més espai a la comissaria. Caldria una ampliació. Ens proposen com a solució ràpida, treure al carrer tots els vehicles del pàrquing soterrani.

 • Els efectius trànsit necessitem un PC, ja que fa més d’un any el van treure i posar a la ORC. La resposta de sempre: que l’han demanat molts cops i que esperen que ara si ens el posin.

Comissaria de Ponts

 • Escamot 5 nocaporal des de fa un any. Son sis agents. La resta d’escamots, són 5 agents més un caporal. Ens diuen que és cert, però no tenen més caporals; almenys, de moment. Ho continuarem reclamant.
 • Manca Cap de Comissaria, ha marxat a Lleida. Quan vindrà un altre ? Ens diuen que no saben quan i si es cobrirà aquesta vacant. Almenys a curt termini.

 

Comissaria de Cervera

 • Instal·lar un intèrfon a la recepció de la comissaria per a obrir i tancar la porta peatonal de color blau d’accés al pàrquing posterior de la comissaria. Així mateix, instal·lar un teclat numèric per codi per a obrir la barrera pels agents que accedeixen al pàrquing de la comissaria. Ens diuen que es farà, estan pendents de l’obra.
 • Imputació dispositiu del 21-D (2018): solucionat i comunicat als afectats.

 

Centre Penitenciari de Ponent

 • Reposició de les cadires de sala de control. Hi ha un denúncia a Inspecció de treball, la qual sanciona i obliga al canvi, però encara no s’ha fet ? Ens diuen el de sempre, que el centre no depèn d’Interior i que no ho saben...
 • Adequació normativa seguretat portes perimetrals de G-7 (subsala), G-4 (Bombers) i Entremurs, a les quals hi manca aturada d’emergència i sensors d’aturada al pas de personal de treball. Hi ha denuncia a Inspecció de Treball, la qual sanciona i obliga a arreglar-ho. Perquè no s’ha fet ? La mateixa resposta de més amunt,... que ho traslladem al Departament de Justícia.
 • Angar a la zona Hospital Sta. Maria. A Lleida, Actualment es fan més trasllats a Sta. Maria de Lleida que a L’Arnau de Vilanova. Ens diuen que l’angar es troba a l’Arnau per una qüestió de seguretat. Es comprometen a fer una proposta a l’ICS per a fer un Angar al Santa Maria.

 

SRC Ponent

 • Quan arreglaran a atri per a demanar els permisos, quedaven en un “limbo”: diuen que si va succeir, però que ja es va solucionar el més breu possible.
 •  
 • TOGA: vam enviar un escrit al Comissari, ens va respondre que si no hi havia efectius no es faria... la qüestió és que a la SRC mai sobren agents, ans al contrari... la majoria dels dies han d’unificar conferències per a poder atendre totes, ja que sempre hi ha manca d’operadors. Per quin motiu no es poden desviar conferències a la SRC de Reus?. I més quan a Lleida s’han quedat de nit amb 2 o 3 efectius!! Diuen que miraran el poder desviar conferències.

El Sots Cap de regió ens ratifica quelcom sobre el TOGA, però nega que la Sala es quedi amb 2 o 3 operadors.. En aquest punt hi ha tensió, ja que USPAC té constància que ha succeït moltes vegades i la regió ho nega. Companys/es, quan us hi trobeu en aquesta situació, ens ho comuniqueu a l’acte, si us plau.

 

 • Càrrega de treball i estrès dels operadors: enllaçat amb el punt anterior, no parem de rebre queixes amb aquests termes. La manca brutal d’efectius provoca la sobre càrrega de treball i la denegació sistemàtica dels permisos.

 

Aquest cop, no ho van negar. Assumeixen la manca d’efectius i diuen que mentre la Sala estigui oberta, es planificarà perquè sempre estigui coberta.

 

 • Enllaçat amb el punt anterior, perquè l’agent i el Caporal de suport no fan el TOGA ? I els Caps de la Sala, perquè no ?. Ens diuen que els de Suport si que fan toga, quan convé. I que els Cap de Sala, no en faran per la seva figura.

 

USC/Comissaria Lleida

 

 • Romanent torn nit i cap de setmana: TOT el planifiquen en torn de nit i en cap de setmana i, sobretot, als agents dels 5 escamots de la USC. Tot i que des d’USPAC s’ha proposat diferents opcions, vostès no fan res per a modificar-ho i per a compensar aquesta càrrega; alhora que reduiríem el maltractament vers aquells efectius que realitzen tot l’any nits, fan festius, fan cap de setmana,...

 

“Per si no ho saben”, Lleida és a la comissaria de tota la regió on hi ha més malestar i més indignació vers el tracte rebut dels Caps i de l’oficina de suport... resulta curiós que és, de llarg, la comissaria on més incidents hi ha, i alhora on menys es cuiden els efectius...LAMENTABLE!!! La gent n’està farta de la denegació sistemàtica dels PAP’S en cap de setmana, en festius, en Torn de nits,...

 

“Gràcies” a la vostra PÈSSIMA gestió, heu aconseguit que diversos mossos de la RPP, estiguin preparant les proves d’accés a la GUL. És inadmissible que per culpa del maltractament continuat, perdrem més efectius... “Ens hem de mirar al melic”.

 

En aquest punt, l’Intendent Dalmau es va indignar i va dir a la USPAC que no feia falta que fes aquestes retòriques als Caps, que tenim més fòrums per a criticar la seva “gestió”. A part d’això, no van donar cap tipus de solució. Aquest és el nivell !

 

 • Torns de vacances injustos pels efectius que fan torns: és inadmissible que els mossos dels 5 escamots s’hagin de repartir les vacances durant tots els cicles, molts d’ells quedant fora del període vocacional dels seus fills/es i a sobre com altres fan fins i tot 2 períodes d’estiu en el mateix any. Tot això, hem d’afegir l'agreujant que al juliol i agost, a les setmanes de festa, se'ls planifica formació i el romanent en torn de nits i caps de setmana... així volen cuidar als seus agents

Mirin, els delegats d’USPAC som un barem de la crispació i desànim dels mossos, i els hi podem assegurar, que els ímputs que estem rebent són dolents... la gent ja no pot més, n’estan farts que els 4 que fem nits i torns sempre siguin els més perjudicats en tot... la plantilla cada any és més gran, i per lo tant la salut ja no aguanta com abans. Cuidin als seus efectius, o al final haurem de contractar seguretat privada per a cobrir els torns...

Mateixa resposta que el punt anterior... Companys/es, quan us falli la salut, patiu un cop de calor o ... aneu a visitar-vos al centre de salut de l’ICS !

 

 • Neteja deficient vehicles: sobretot per dintre fan llàstima, aviat podrem plantar patates... amb la quantitat de terra i brutícia del seu interior.

 

 • Manca d’espai a la OAC: S’està utilitzant el mateix espai per gent que ve a denunciar, com per MENAS, gent que es porta a identificar,... La OAC s’ha quedat petita i no pot ser que un ciutadà estigui denunciant i escolti com un delinqüent fa l’espectacle. S’hauria de separar el que és l’atenció al ciutadà, de les gestions que ha de fer patrulles a comissaria. I adaptar, provisionalment, un lloc on puguin estar els MENAS, ja que hi ha dies que la OAC sembla un centre de menors i algun dia faran mal a algun ciutadà que vingui a denunciar... Això, per no parlar del soroll ambient que hi ha, et fa acabar la jornada laboral amb mal de cap.

 

Ens diuen que els MENA són un greu problema, però que per protocol no els poden deixar a cap altre lloc. I assumeixen que l’espai de la OAC és insuficient i que en quan es tanqui la Sala, hi ha haurà més espais per a tothom.

 

 • Col·lapse i temps d’espera de la OAC: assumeixen que en moltes fases del dia, hi ha un greu col·lapse, però no donen les xifres reals que tots sabem i volen amagar... els minuts d’espera han pujat i molt. Alhora que no aporten cap solució.

 

 • Eleccions 28-A i 26-M: agents de torn que no van cobrar el dispositiu, però altres de l’escamot, SÍ. Quin criteri d’assignació es va seguir ? Ens diuen que per les properes eleccions ho canviaran i només cobraran els que vinguin de reforç. Els de torn NO; almenys a Lleida. Si algú té una incidència, ens ho passeu i ho mirem.

Agents que van plegar entre les 01:30h i les 02:00h, ja que se’ls va ordenar que hi havien d’estar fins al tancament del mateix, sense tenir en compte que alguns d’aquests perllongaven i al dia següent havien d’entrar de servei a les 08:00h. Una vergonya. A més, molts d’aquests agents no van poder fer el 18!!! Assumeixen aquest error i ens diuen que a la propera ho planificaran millor.

 • Manca neteja vehicles: Ens diu l’administració que hi ha un vals per a anar a rentar els vehicles per dintre. Demaneu-los. Qualsevol incidència, ens ho comuniqueu.
 • UCI, MENA, TOGA...: amb tots aquests serveis planificats fixes i obligats de complir, estem aconseguint, sobretot, en Cap de setmana i de nits que no es faci patrullatge al Segrià. No es fa S.C... i vostès ho saben. Resposta: lo de sempre, que la manca d’efectius, que això i allò... però cap solució a la vista. Vergonyós !!
 • Des de l'ABP, la regió i després a nivell de cos han destrossat la vocació i la motivació dels Mossos... Actualment, moltíssima gent prefereix fer estàtiques i serveis “més tranquils”... Que no estar a patrulles... Vostès mateixos, analitzin els “perquès” i ràpid trobaran les respostes... No obtenim cap resposta, ni cap solució.

 

 • Formació al curs de Riscos biològics: ens diuen que van denegar als del torn de nits. I als agents de rural perquè, segons l’ABP, no realitzen trasllats de detinguts.

 

 • TOGA, patrullatge unipersonal i vigilància unipersonal del perímetre dels jutjats de Lleida... O sigui, fer rondes un únic agent en nivell 4? Ens hem begut l’enteniment?

 

Ens diuen que això no es farà i si es va dir en un brífing, va ser un error. Faran un recordatori a l’ABP. Si us obliguen a fer-ho, ens ho comuniqueu i farem quelcom...

 

 • Lames comissaria per a evitar l’enlluernament dels companys/es de la peixera. La resposta a la última reunió va ser: la col·locació de proteccions solars al hall de la comissaria de Lleida està inclosa en un “RAM”, sense data. Han passat els mesos i no obtenim cap resposta clara. L’administració i els seus tempos. Resposta: com les anteriors... estan pendents de l’aprovació de l’obra, ja que val molts diners.

 

 • Rajoles caigudes a la façana de la part interior de la comissaria. Ens diuen que és cert, però que no els validaven l’obra. Esperen que en breu es pugui fer.

 

Trànsit Lleida/Tàrrega

 

 • PAP’S i hores acumulades: no compleixen amb la normativa. O sigui, es passen dels 7 dies hàbils per a respondre. Ens diuen que és cert, però han donat les ordres per a esmenar-ho. Si succeeix, ens ho dieu.

 

 • Quadrants a torns, nits i formació: portem anys recollint les mateixes queixes, i vostès no fan absolutament res per a millorar aquesta percepció d’aquells que ens deixen la salut fent torns (això serveix per a tothom que fan torns). Estem FARTS de ser sempre els mateixos, farts de ser 2 o 3 efectius per torn,... Per si fos poc, les setmanes que haurien de ser de festa, mai ho són... ja que se’ns planifica romanent, formació, TIR, reunions,...

Ens diuen que amb la manca d’efectius no poden fer-hi res i bla bla bla... En quant a la formació ens han assegurat que ara faran una prova pilot per a poder fer tota la formació en torn de treball.

 • Actes autocopiatives: fa anys que manquen moltes actes i ningú en porta. Ens diuen que acaben d’arribar diverses actes, però no totes; aquelles que menys es fan servir no les fan de calcar. Companys, si no és cert m’ho feu arribar.

 

Borges

 

 • Vehicles sense neteja. Ídem als altres llocs. Que s’està millorant el servei.

 

 • Reforçar i blindar els accessos a la comissaria per a augmentar la seguretat (reixes a les finestres i portes de seguretat, al hall,...) això serveix per a totes les comissaries de la RPP. Ens diuen que les reixes no es contemplen, però la resta de millores en seguretat a les comissaries (RPP) si que es faran.

 

UTI

 • Que la UTI Ponent tingui la possibilitat de fer hores extres, participar a les eleccions,... ens diuen que els primers en triar són la gent d’USC, patrulles,... i sinó hi ha voluntaris, posteriorment se’ls ofereix a la UTI i altres unitats.
 • Quins criteris fan servir pels períodes a les vacances: ens diuen que els marcats per la instrucció, però que si tenim més queixes que ho traslladem al cap de la unitat, ja que són serveis que no depenen directament de la regió.
 • Els agents ens proposen de NO fer guàrdies presencials a les nits, ja que consideren que no és necessari. Ens diuen que segueixen les directrius tècniques establertes pel cos. Que un agent fa, de mitjana, 3 setmanes de guàrdia/any. I si volem més informació, que anem al cap de la unitat.

 

U.I

 • Queixes sobre l’assignació de les vacances. Ens diuen que compleixen amb la normativa. I que aportem dades més concretes sobre els problemes. Ho treballarem amb la unitat en concret.
 • S’ha fet un oferiment (a nivell regional) per a cobrir una vacant d’un caporal, més endavant igual es fa un altre oferiment per una altra vacant.

UTPC

 

 • Els agents de la unitat no estan d’acord amb l’obertura del laboratori, ja que consideren que les obres no s’han fet bé. Ens diuen que els tècnics del Departament avalen les obres fetes i que per tant el laboratori està en funcionament. Des d’USPAC deixem clara la nostra postura, alhora que parlarem amb la unitat en qüestió i farem quelcom al respecte...

 

ALTRES PUNTS TRACTATS

 

 • No vindran efectius de pràctiques a reforçar la regió, únicament a cobrir els que marxen al pla d’estiu a altres destinacions.
 • Comissaria nova Mollerussa: ara ens diuen que l’obra no té dates marcades. Que s’ha fet el projecte i res més.
 • Fuita dutxes WC Lleida: han detectat el problema i estan pendent d’arreglar-ho.
 • Efectius RPP: 892 i sumant les unitats centrals sumen un total de 966 efectius.
 • Adaptacions laborals RPP: 103 efectius
 • Segona activitat: un total de 25 efectius per pèrdua física/psíquica i 8 per edat.
 • Tècnics de Suport no policial: hi ha 16 efectius a les comissaries. No tenen el còmput global de Lleida i tampoc saben quants estan esperant una plaça.
 • Manques d’espai als vestidors: són coneixedors del; en alguns casos s’està pendent de l’obra i en d’altres cal fer una ampliació de la comissaria, com Lleida
 • Cadires noves: s’han començat a repartir, les que han arribat.
Categories: 
Newsletter category: