SERVEI TOGA. HORES EXTRES

Esteu aquí

USPAC DEMANA ORGANITZAR LA VIGILÀNCIA DELS JUTJATS

 

COMUNICAT (PDF)

 

USPAC DEMANA ORGANITZAR LA VIGILÀNCIA DELS JUTJATS EN HORES EXTRES PER A EVITAR QUE MINVIN ELS SERVEIS ORDINARIS

 

Des d’USPAC hem traslladat al Comissari en Cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, la inquietud dels agents davant el què representa el dispositiu de vigilància dels edificis de les seus judicials de tot Catalunya.

 

En la missiva, el sindicat, pregunta al Comissari en Cap si és coneixedor de la “manca d'efectius” que pateix el cos policial i com s'ha d'actuar davant una situació d'emergència que requereixi l'ajuda de les unitats destinades a la vigilància dels equipaments judicials. En aquest sentit, hem demanat que respongui amb “claredat” i sense donar lloc “a lectures diferents”. També hem volgut fer èmfasi en què en el moment actual poder activar “una patrulla més o una patrulla menys” és un factor clau per a executar determinats operatius o en diversos àmbits d'actuació.

 

En la carta registrada, en data 23 d’abril, hem plantejat la possibilitat de cobrir aquest servei amb hores extraordinàries, amb l'objectiu que els efectius que estan duent a terme la seva jornada de treball ordinària puguin assumir les tasques de seguretat i d'atenció ciutadana, que siguin necessàries.

 

Hem de tenir en compte, però, el preu obsolet de les hores extres i denunciem que actualment s'està incomplint la llei, en aquest cas perquè s'estan pagant per sota de les ordinàries. La carta conclou demanant una reflexió sobre la necessitat d'arribar a una solució que doni sortida a la compatibilitat entre la cobertura del dispositiu de vigilància dels Jutjats i la resta de funcions que assumeixen els Mossos d'Esquadra; tot esperant que la decisió es doni a conèixer “en breu”.

 

Des d'USPAC, esperem que l'escrit que hem presentat serveixi perquè el Comissari en Cap posi sobre la taula la situació actual i ens digui si hem de continuar prioritzant la vigilància dels edificis judicials per sobre de les nostres actuacions en matèria de seguretat i d'atenció ciutadana.

Categories: 
Newsletter category: