USPAC PRESENTA DENÚNCIA CRIMINAL PER DELICTE D'HOMICIDI EN GRAU DE TEMPTATIVA

Esteu aquí

HOMICIDI EN GRAU DE TEMPTATIVA

COMUNICAT (PDF)

 

USPAC PRESENTA DENÚNCIA CRIMINAL PER DELICTE D'HOMICIDI EN GRAU DE TEMPTATIVA

 

Els serveis jurídics d’USPAC van interposar el proppassat 21 de desembre de 2018 denúncia criminal per un delicte d’homicidi en grau de temptativa contra dos agents del CME. Es dirigeix l’acusació contra els CDR recolzats pel President Sr. Torra, qui van tallar la N-240, al pk 69, a l’alçada de Les Borges Blanques.

 

Els dos agents es dirigien al seu lloc de treball per a iniciar la jornada laboral a les 06.00 hores d’acord, amb el dispositiu especial del 21-D.

 

Per la situació dels neumàtics al mig d’una carretera N-240 punt quilomètric 69, a les 5.20 hores del matí, sense enllumenat i sense visibilitat, el resultat idoni d’aquesta situació era el d’ocasionar un accident de circulació. Es tracta d’un delicte dolós, encara que fos de segon grau o eventual: és més que probable que l’acció comporti un accident amb resultat de lesions/defunció dels ocupants del vehicle accidentat. Aquest delicte entraria en concurs ideal amb el delicte contra la seguretat viària, però la pena seria pel més important que és el de temptativa d’homicidi. Els dos agents han patit lesions greus de diferents consideracions i que romandran de baixa durant bastant temps.

 

Per part de la Generalitat de Catalunya s’ha obviat des del primer dia aquest accident, sense donar-li la consideració d’agents ferits tot i ser un accident de treball. Tampoc han comparegut els serveis jurídics del Departament d’Interior per a reclamar ni defensar als agents en el procediment penal. Tampoc els hi dona cap tipus de cobertura pels danys patits i se’ls deixa totalment abandonats, tot i ser coneixedors des del primer moment de l’accident ocasionat pels CDR. Únicament els serveis jurídics del sindicat són els que vetllen pels agents del CME.

 

En concret USPAC, va activar un servei de 24 hores per a atendre qualsevol incident i donar resposta des del primer moment, donada l’abandonament, “desprotecció” i “menysteniment” que pateixen els nostres companys/es quan estan al carrer. A dia d’avui, els serveis jurídics del Departament d’Interior dediquen tots els seus recursos a denegar i recórrer les indemnitzacions pels danys patits en acte de servei pels agents que els sindicats guanyem judicialment; en comptes de defensar-los des del primer moment. Són indignes d’aquesta institució les actituds del Secretari General Brauli Duart, del Conseller Sr. Miquel Buch i del President Sr. Quim Torra.

 

El Jutjat número 4 de Lleida ha acordat la mateixa diligència sol·licitada per USPAC: que el CME identifiqui als responsables que van intervenir i procedeixin a la seva imputació. No descartem ampliar la querella criminal a qualsevol altra persona que hagi conspirat o encoratjat la intervenció dels individus que van tallar la via i van provocar l’accident.

 

USPAC SEMPRE ESTARÀ AL COSTAT DELS MOSSOS !!!

Categories: 
Newsletter category: